Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την πρόκληση της τουρκικής κορβέτας «BAFRA» στο Αιγαίο.Τηλεφωνική ενημέρωση του Θ.Παφίλη από τον υπουργό Άμυνας.




Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει τις απανωτές προκλήσεις της τουρκικής κορβέτας «Bafra», που ενώ έπλεε για ώρες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, επιχείρησε να ελέγξει τα στοιχεία δρομολογίου εμπορικού πλοίου.
Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Οι κλιμακούμενες προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και η διαμόρφωση κλίματος έντασης δεν αποκλείεται να υπηρετούν το σχέδιο ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και μέλος της «διαρκούς επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων», Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα Τετάρτη 24/03 με τον υπουργό εθνικής άμυνας Ε. Βενιζέλο. Ο σκοπός της επικοινωνίας ήταν να εκφράσει την ανησυχία του ΚΚΕ για τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και για να ενημερωθεί επισήμως για τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: