Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ξεκινάει σήμερα το 6ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΝ


    Με κεντρικό σύνθημα "Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής", ανοίγουν σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ., οι εργασίες του 6ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΝ στην τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι διαδικασίες θα συνεχιστούν αύριο έως και την Κυριακή το απόγευμα στην ΑΣΟΕΕ (αμφιθέατρο Αντωνιάδου).

    Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν σήμερα με την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Την Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Νεολαίας, με την παρουσίαση και τη συνεδρίαση του κειμένου θέσεων και των τροπολογιών σε όλες τις Πολιτικές Κινήσεις της οργάνωσης. Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της οργάνωσης ήταν πλούσιος και γόνιμος, ενώ κυριάρχησαν τα θέματα της οικονομικής κρίσης, ο χαρακτήρας της Ε.Ε., η διαδικασία ανασύνθεσης και ενότητας της αριστεράς. Τα ζητήματα επίσης που αφορούν τη νέα σελίδα που καλεί να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημιουργία προϋποθέσεων για μια
    αποτελεσματική οργάνωση της αριστεράς και η επόμενη μέρα της Νεολαίας ΣΥΝ απασχόλησε τα μέλη της Νεολαίας. Η συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις των Π.Κ. ήταν μαζική, ενώ πάνω από 400 θα είναι οι σύνεδροι που θα λάβουν μέρος στο 6ο Συνέδριο.  

    Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, της ΟΝΝΕΔ, της ΚΝΕ, των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εκπρόσωποι από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον οικολογικό χώρο. Επίσης θα παραστούν εκπρόσωποι αριστερών νεολαιών από την Κύπρο και την Παλαιστίνη, ενώ θα χαιρετισμό έχουν στείλει εκπρόσωποι αριστερών νεολαιών από την Γερμανία και την Πορτογαλία. Κατά την σημερινή πρώτη μέρα έχουν, επίσης, προσκληθεί τα ιστορικά στελέχη της αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, Τάκης Μπενάς, Κώστας Φιλίνης, Μανώλης Γλέζος κ.ά.

    Το Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΝ θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με τις ψηφοφορίες για τις θέσεις και την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου.



    Πηγή:Αυγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια: