Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αγωνιστικές παρελάσεις από το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα Σε περισσότερους από 50 δήμους της Ελλάδας


Πέμπτη, ανήμερα 25η Μάρτη. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα οργάνωσαν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες για να σταλεί το μήνυμα της εργατικής τάξης. Το πραγματικό μήνυμα της 25ης Μάρτη που στις σημερινές συνθήκες, για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα είναι ο ξεσηκωμός, ώστε να μην περάσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ο ξεσηκωμός, με στόχο τη ρήξη και την ανατροπή, ώστε τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι να τον απολαμβάνουν οι ίδιοι, για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αθήνα
Σε 34 δήμους της Αθήνας έγιναν αγωνιστικές παρελάσεις και άλλες παρεμβάσεις την ώρα των μαθητικών παρελάσεων. Η ανταπόκριση του κόσμου, μεγάλη. Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος αυθόρμητα μπαίνει στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και συμμετέχει στην παρέλαση.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Στο Περιστέρι, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά το τέλος της παρέλασης προχώρησαν σε μαχητική και δυναμική πορεία. Στο μπλοκ συμμετείχε το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Περιστερίου, (συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων καθώς και φορείς όπως ο Σύλλογος Γυναικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοπρόοδος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δράση»). Το πανό, οι συζητήσεις στα πηγαδάκια, τα συνθήματα, όλα ξεκάθαρα: «Ξεσηκωμός. Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Τέρμα πια στις αυταπάτες. Τέρμα στη μοιρολατρία. Ωρα για αντεπίθεση».

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Η κινητοποίηση ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να επιστρατεύσουν αστυνομικές δυνάμεις, για να εμποδίσουν την πορεία να περάσει ανάμεσα στον κόσμο, τη φιλαρμονική του Δήμου να παραταχτεί ακριβώς μπροστά από το μπλοκ του ΠΑΜΕ και να παίζει δυνατά για να μην ακούγονται τα συνθήματα. Τα αντανακλαστικά των μαθητών, των εργατών, ακύρωσαν αυτές τις προσπάθειες. Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα και μπράβο. Τα συνθήματα πλέον ακούγονται και από τα πεζοδρόμια. Πολύς κόσμος μπαίνει στο μπλοκ του ΠΑΜΕ και συμμετέχει στην κινητοποίηση.
Στον Αγιο Δημήτριο τα μέλη του ΠΑΜΕ ακολούθησαν την παρέλαση των μαθητών σχολείων της περιοχής που έγινε επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μπροστά από την εξέδρα των «επισήμων» εξέφρασαν με συνθήματα την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και για τις χειρότερες μέρες που έρχονται για τους εργαζόμενους, μέλη του ΠΑΜΕ, γονείς των μαθητών αλλά και κάτοικοι της περιοχής.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και σε άλλους δήμους. Στο Ιλιον, στο Βύρωνα, στους Αγ. Αναργύρους, στηνΑγ. Βαρβάρα και στου Ζωγράφου, αστυνομικοί ή ...άνθρωποι των δήμων, προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι τέτοιο.
Πειραιάς
Το πραγματικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι βιώνουν το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής, έστειλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στη διάρκεια της παρέλασης στον Πειραιά. Από νωρίς το πανό του ΠΑΜΕ είχε στηθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοινώσεις στον κόσμο και φώναζαν συνθήματα όπως: «Αυτό σημαίνει πατριωτισμός να μην πτωχεύσει ο λαός», «εργάτη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη». Η παρουσία των συγκεντρωμένων του ΠΑΜΕ ήταν έντονη σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα και αποκάλυπταν τα χειρότερα που ετοιμάζουν για το λαό.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οταν τελείωσε η παρέλαση των μαθητών και ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση, τα μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και υψώνοντας τα πανό, τις σημαίες του ΠΑΜΕ, παρέλασαν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Αττική
Σε Μενίδι, Ανω Λιόσια και Ελευσίνα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στις πορείες που έγιναν μετά το τέλος των παρελάσεων. Ειδικότερα στο Μενίδι, η παρέλαση συνεχίστηκε από δασκάλους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με πανό και ακριβώς από πίσω ακολούθησαν οικοδόμοι και συνταξιούχοι και άλλοι εργαζόμενοι με σημαίες του ΠΑΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλήθος κόσμου δεν έμεινε μόνο στο χειροκρότημα, αλλά εντάχτηκε και συμμετείχε στην πορεία, φωνάζοντας μαζί με τους υπόλοιπους συνθήματα. Στα Ανω Λιόσια, με σημαίες του ΠΑΜΕ εργαζόμενοι της περιοχής ακολούθησαν με πορεία την παρέλαση κάτω από θερμά χειροκροτήματα.
Στην Ελευσίνα, το πανό της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ με σύνθημα «Ξεσηκωθείτε πατριωτισμός είναι να μην πτωχεύσει ο λαός» στήθηκε από μέλη του Κόμματος και ακολούθησε την παρέλαση και μετά από λίγα μέτρα βρέθηκε να το ακολουθεί πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα και συνθήματα.
Βόρεια Ελλάδα
Σε ΘεσσαλονίκηΠτολεμαΐδα και Κατερίνη και άλλες πόλεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν αντίστοιχες παρεμβάσεις.
Στ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
η Θεσσαλονίκη, σε απόσταση αναπνοής από την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί κάτω από το Γερμανικό Προξενείο, εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης παιάνιζαν τα δικά τους εμβατήρια, φωνάζοντας αδιάκοπα συνθήματα. «Αγώνας ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ δεν είναι Ιρλανδία καμία θυσία για την πλουτοκρατία», βροντοφώναξαν την ώρα που παρέλασαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια, με τη λήξη της παρέλασης των μαθητών και των στρατιωτικών τμημάτων, οι εργαζόμενοι μπήκαν στην Παραλιακή Λεωφόρο και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέχρι το πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Κάλεσαν σε ξεσηκωμό για να μην πτωχεύσει ο λαός. Και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στους δρόμους του καθημερινού αγώνα, μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Θεσσαλία - Στερεά
Παρεμβάσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Το μήνυμα της εργατικής αγωνιστικής αντίθεσης στη βάρβαρη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κατάφεραν να περάσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους χιλιάδες Λαρισαίους που παρακολουθούσαν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στο κέντρο της πόλης. Για να το πετύχουν, χρειάστηκε να δώσουν σκληρή μάχη, σώμα με σώμα, βήμα το βήμα, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν λάβει άνωθεν εντολή να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μπουν στην «ουρά» της παρέλασης.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν πρωτοφανή βιαιότητα ακόμη και σε βάρος ηλικιωμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατάφεραν να φτάσουν με τα πανό και τις σημαίες τους μπροστά από την κεντρική εξέδρα και διήνυσαν όλη τη διαδρομή της παρέλασης.
Με αφορμή την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το γεγονός και επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα: «Το συγκεκριμένο κρούσμα δεν είναι τυχαίο. Συνδέεται με τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας, να επιβάλλουν κλίμα συναίνεσης και "εθνικής ομοψυχίας" απέναντι στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή ακριβώς την προσπάθεια τους χάλασε η χτεσινή πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος. Εκεί, λοιπόν, που ήταν έτοιμοι και πάλι, δράττοντας την ευκαιρία της εθνικής επετείου, να ερμηνεύσουν το νόημά της για επίκληση στον "πατριωτισμό" των εργαζομένων, προκειμένου να αποδεχτούν αυτή την πολιτική εις βάρος της ζωή τους, ήρθαν οι ταξικές δυνάμεις με την παρέμβασή τους να χαλάσουν τη φιέστα».
Και συνεχίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της Λάρισας να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη αλλά και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος. Με μαζική συμμετοχή σε κάθε πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων, με συσπείρωση και δυνάμωμα του ΠΑΜΕ να δώσουν αποφασιστική απάντηση. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα συνεχίσουμε, εντείνοντας τους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τη "δική μας πατρίδα", τα συμφέροντα της τάξης μας. Δε θα υποκύψουμε στη βαρβαρότητα και την αθλιότητα που γεμίζουν καθημερινά τη ζωή μας. Καμία υποχώρηση, κανένα βήμα πίσω!»
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Να εμποδίσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αλλά και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, να στείλουν το μήνυμα της λαϊκής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο Βόλο, χωρίς κι εκεί να τα καταφέρουν. Την αγωνιστική παρουσία του έδειξε το ΠΑΜΕ και στις παρελάσεις στα Τρίκαλα και στηΚαρδίτσα.
Στη Στερέα Ελλάδα, κινητοποίηση έγινε στηΛαμία, όπου μέλη του ΠΑΜΕ μοίρασαν ανακοίνωση σε κεντρικά σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί στα μέτρα που πήρε αλλά και σε αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Βορειοδυτική Ελλάδα
Πορείες και εξορμήσεις πραγματοποίησαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Στα Γιάννενα μετά το τέλος της παρέλασης έγινε δυναμική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από το ΠΑΜΕ με την συμμετοχή του ΜΑΣ και του παραρτήματος της ΟΓΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να μη σκύψουν το κεφάλι στο σφαγιασμό των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Πορεία έγινε και στην Κέρκυρα με τις ταξικές δυνάμεις να σπάνε το μπλόκο της αστυνομίας και να αναδεικνύουν την πάλη του λαού σήμερα ενάντια στους σύγχρονες δυνάστες του, κυβέρνηση -ΕΕ - κεφάλαιο, τα κόμματα και τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας. Στην Λευκάδα στήθηκε κεντρική εξέδρα με χαιρετισμούς, ομιλίες και τραγούδια ενώ περιοδείες έγιναν σεΠρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Αρτα.
Πελοπόννησος - Ιόνια νησιά
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Το ΠΑΜΕ σε τέσσερις πρωτεύουσες νομών (Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Κόρινθο) της Πελοποννήσου και στη Ζάκυνθο, οργάνωσε κινητοποίηση στο τέλος κάθε παρέλασης με σκοπό να καταδειχτεί η ταύτιση του περιεχομένου των εκδηλώσεων της 25ηςΜαρτίου με την ανάγκη ξεσηκωμού, στις σημερινές συνθήκες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.
Οι συγκεντρωμένοι, εργαζόμενοι και αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, χειροκροτούσαν θερμά όση ώρα περνούσαν οι διαδηλωτές. Στην Καλαμάτα, η αστυνομία προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμποδίσει την πορεία των μελών του ΠΑΜΕ.
Κρήτη
Στο Ηράκλειο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι διαδηλωτές προχώρησαν στο δρόμο ανοίγοντας πανό του ΠΑΜΕ. Με σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να οργανωθεί για την πάλη ενάντια στη νέα θύελλα αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που πρόκειται να παρθούν στο όνομα της κρίσης. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία των Λιονταριών. Εξορμήσεις με υλικό του ΠΑΜΕ κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποιήθηκαν και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης.
Νησιά Αιγαίου
Την επιδοκιμασία των συγκεντρωμένων προκάλεσε η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε Χίο, Λήμνο και Λέσβο. Το πλήθος χειροκρότησε τα μέλη του ΠΑΜΕ που τους καλούσαν να αντιδράσουν στα μέτρα της κυβέρνησης. ΣτηΡόδο πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση από μέλη του ΠΑΜΕ.
 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παρεμβάσεις των κομμουνιστών με μαζικές εξορμήσεις
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα ανυπακοής, αντίστασης κι αγώνα σάλπισαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες την 25η Μάρτη σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Με παρεμβάσεις στις παρελάσεις αλλά και με πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Να δείξει τη δύναμή του, απέναντι στο κεφάλαιο, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες του. Να μη δεχθεί να κάνει καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Να απαιτήσει την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν. Και να διεκδικήσει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.
Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τα μαθητικά τμήματα, μπήκαν στην παρέλαση οι κομμουνιστές και πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο του δήμου. Αντίστοιχα έδρασαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη. Στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες και πικετοφορίες που πήραν το χαρακτήρα πανεξόρμησης.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: