Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Σκωτία: Πορεία για 3 Ρώσους που αυτοκτόνησαν πριν τους απελάσουν


Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα σε μια πορεία, στη Γλασκώβη, για να τιμήσουν τη μνήμη τριών Ρώσων οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στη Βρετανία και φαίνεται ότι αυτοκτόνησαν όταν κατάλαβαν ότι επρόκειτο να απελαθούν.
Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 άνθρωποι και δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Η τραγωδία, που έγινε στις 7 Μαρτίου, συγκλόνισε τη συνοικία Ρεντ Ρόουντ της πόλης, όπου κατοικούν πολλά άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο.
Από την διαδήλωση στην Γλασκώβη

Ο Σεργκέι Σερίχ, 43 ετών, η σύζυγός του, Τατιάνα, και ο γαμπρός του πήδηξαν από τον 15ο όροφο του κτηρίου όπου διέμεναν. Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν ειδοποιηθεί από τις βρετανικές αρχές να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα γιατί το αίτημά τους να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη Βρετανία είχε απορριφθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Γκάρντιαν ο Σερίχ, που υποστήριζε ότι ήταν πρώην πράκτορας της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, ενδέχεται να υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια είχε παλαιότερα πάρει άδεια διαμονής στον Καναδά αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα αυτή μετά από μια «διαφορά» με τις καναδικές αρχές.
Μέλη ανθρωπιστών και θρησκευτικών οργανώνσεων, συνδικαλιστές και γείτονες της οικογένειας συμμετείχαν στην πορεία ζητώντας να σταματήσουν οι απελάσεις των αιτούντων άσυλο.

Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: