Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 19/3/2010


Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποσκοπούσε στο να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την πορεία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, για τις συνέπειες των κυβερνητικών μέτρων στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, καθώς τα μέτρα δεν είναι στενά ταμειακά, είναι μεσοπρόθεσμα  και μακροπρόθεσμα. Αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στο πεδίο της Ευρώπης, στη περιοχή, γιατί το ελληνικό ζήτημα εμπλέκεται με τις οξύτατες εσωτερικές αντιθέσεις στην ΕΕ, με τη διαπάλη ευρώ και δολαρίου , δολαρίου-γουάν κλπ. Η γνώμη μας είναι ότι βρήκαν ευκαιρία, οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ και παγκόσμια να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό ζήτημα για να λύσουν τους λογαριασμούς μεταξύ τους.


Επίσης πρέπει να σας πω ότι είτε πάρει τα χρήματα η Ελλάδα από την ΕΕ είτε τα πάρει από το ΔΝΤ οι συνέπειες για τους λαούς θα είναι βαριές. Και πρέπει να σας πω ότι από αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να επωφεληθεί ο λαός. Αυτά τα χρήματα θα τα αρπάξουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να έχουν όσο γίνεται λιγότερες ζημιές από την απαξίωση των συσσωρευμένων κεφαλαίων. Αυτή είναι η κρίση. Κρίση γίνεται γιατί υπάρχει υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και αυτή δημιουργεί την ανάγκη απαξίωσης. Θέλουν λοιπόν να καλύψουν τα κενά και να διασφαλίσουν απρόσκοπτα μια νέα επέλαση κερδοφορίας.
Άρα για τους εργαζόμενους η αγωνία δεν πρέπει να είναι πόσα χρήματα θα πάρει η Ελλάδα, αλλά τι χάνουν αυτοί από τα κυβερνητικά μέτρα που στηρίζονται βεβαίως και από την αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν μια ευρύτερη συναίνεση μέσα στη Βουλή. Είμαστε βέβαιοι ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση είναι σημείο συνάντησης ενός μεγάλου μέρους του λαού. Συνάντηση που πρέπει να γίνει πιο πλατιά, πιο βαθιά και πιο αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: