Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

19 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά



εικόνα
Δύο ώρες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό είναι το καλύτερο μάθημα που θα γίνει σε όλα τα σχολεία την Παρασκευή 19 Μάρτη. Η ΟΛΜΕ αποφάσισε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη (21/3) να αφιερωθούν δύο ώρες μέσα στα σχολεία για να γίνουν αντιρατσιστικές εκδηλώσεις-συζητήσεις.

Mετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια στην επιτροπή της βουλής την περασμένη εβδομάδα, που επισφραγίζει την προσαρμογή της κυβέρνησης στις πιέσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, δίνοντας το αυτονόητο δικαίωμα της ιθαγένειας και ψήφου σε μία απειροελάχιστη μειοψηφία μεταναστών, η οργάνωση της 19 Μάρτη σε κάθε σχολείο αποτελεί ένα μεγάλο σκαλοπάτι για να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε το αντιρατσιστικό κίνημα, διεκδικώντας ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.



Αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία ήταν η φασιστική επίθεση που έγινε στις 23/1 σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου, από μία ομάδα της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ που προσπάθησαν να αποχτήσουν ρίζες στα σχολεία της περιοχής. Αμέσως το συνδικάτο των εκπαιδευτικών της περιοχής, η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα που κατήγγειλε τη φασιστική επίθεση και καλούσε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν πρωτοβουλία μέσα στα σχολεία για να απομονώσουν τους φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας στις 30/1. «Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, οι απελάσεις και οι φασιστικές επιθέσεις», αναφέρει η απόφαση της ΟΛΜΕ. «Ιθαγένεια στα παιδιά που ζουν και σπουδάζουν σε σχολεία στη χώρα μας. Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης να προτάξουμε το αίτημα για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών».

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές, βάζει σαν στόχο να ενισχύσει την απόφαση της ΟΛΜΕ και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις σε κάθε γειτονιά και πόλη, για την επιτυχία της 19 Μάρτη. Στόχος «να γίνουν τα σχολεία χώροι αλληλεγγύης και αντίστασης και να εμποδίσουμε τους νεοναζί να σπέρνουν το τρόμο με τις συμμορίες τους και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο».
 

Πηγή:Εργατική Αλληλεγγύη-Κατερίνα Θωίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: