Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑΡ 18/03/2010 - Όχι στις διώξεις συνδικαλιστών


logo_anakoinosi-copy.gifTo Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την μεθοδευμένη προσπάθεια των εργοδοτικών μηχανισμών για την δημιουργία προϋποθέσεων απόλυσης του Προέδρου της Προσωρινής Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών και στελέχους του ΝΑΡ Ν. Γουρλά.
Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στις στοχευμένες απολύσεις ή και κάθε είδους πιέσεις αγωνιστών του ταξικού ρεύματος μέσα στο εργατικό κίνημα, η δράση του οποίου φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που στηρίζονται στις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε αυτή την κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει η αποφασιστική καταδίκη αυτών των μεθοδεύσεων και η αναγκαία αγωνιστική αλληλεγγύη.
Αποκορύφωμα αυτής της στάσης ήταν η επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων στην πρόσφατη απεργιακή διαδήλωση, που έγινε με παραγγελία και υπόδειξη της ΓΣΕΕ. Πρόκειται για πολιτική ενέργεια, μεγάλης πολιτικής σημασίας, πρωτοφανή για την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στην χώρα μας. 
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης στον Ν. Γουρλά και σε κάθε άλλο αγωνιστή του ταξικού ρεύματος ή απλό εργαζόμενο που θα βρεθεί στο επίκεντρο τέτοιων τρομοκρατικών μεθοδεύσεων.
Η προώθηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των εργαζομένων, με προώθηση του ελπιδοφόρου οριζόντιουαγωνιστικού συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, αποτελεί την καλύτερη ασπίδα προστασίας για κάθε εργαζόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: