Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η.Π.Α,Ε.Ε, G8 όλοι επιθυμούν να κάνουν το ΙΡΑΝ νέο ΙΡΑΚ με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης !


Ο λαλίστατος υπουργός εξωτερικών της Φινλανδίας Alexander Stubb

Κυρώσεις εναντίον του Ιράν «τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες» ενδέχεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν το πράξει το Συμβούλιο Ασφαλείας, δήλωσε σήμερα από την Οτάβα ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.
Εάν οι διάφορες πρωτοβουλίες για την έναρξη διαλόγου με την Τεχεράνη με θέμα το πυρηνικό πρόγραμμά της δεν φέρουν αποτέλεσμα «θα κινηθούμε προς την επιβολή κυρώσεων και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πολύ σκληρές κυρώσεις», ανέφερε ο Στουμπ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Καναδό ομόλογό του, Λόρενς Κάνον.
«Η πρώτη πηγή των κυρώσεων θα πρέπει να είναι μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εάν κάτι τέτοιο δεν επιτύχει, θα το κάνουμε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για οικονομικές κυρώσεις που θα αφορούν και τον ενεργειακό τομέα.
Ο Κάνον από την πλευρά του σημείωσε ότι το ζήτημα του Ιράν θα απασχολήσει τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G8 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες και η Ρωσία) που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου στον Καναδά.
Πηγές:Ναυτεμπορική- ΑΠΕ -Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: