Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις αποφάσεις EUROGROUP-ΕΚΟΦΙΝ και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης


Είναι πρόσχημα ότι η δήθεν έκτακτη ανάγκη της ελληνικής οικονομίας επιβάλει το ξεθεμέλιωμα των τελευταίων εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, παντού, όπως απαιτούν η κυβέρνηση και η ΕΕ. Τρανή απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τέτοιου είδους μέτρα θέλουν να επιβάλλουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Άλλωστε προβλέπονται από τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας και τα προωθούν εδώ και χρόνια πριν την εκδήλωση της κρίσης.
Επίσης αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας θα αποτρέψει την επιβολή νέων χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων. Αντίθετα, η εφαρμογή του ανοίγει το δρόμο στην κλιμάκωση και τη γενίκευση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.
Ο λαός δεν δεσμεύεται ούτε από το Μάαστριχτ, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός, ούτε από τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, ώστε να αποδεχτεί να τον ρίξουν στον Καιάδα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης όπως απαιτούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας.
Η απειθαρχία στην ΕΕ και στην πλουτοκρατία σήμερα αποτελεί για το λαό πράξη σωτηρίας.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, καμία εμπιστοσύνη στα κόμματά της και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, ταξική, λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση τώρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, να σπάσουμε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: