Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ομοβροντία μέτρων ζητούν οι Βρυξέλλες


Την επιβολή και νέων εκτάκτων μέτρων, σε τουλάχιστον τρεις δόσεις, ζητά το Εcofin από την Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος, κάτω από το 3% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το πρώτο «πακέτο» θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί έως τις 15 Μαΐου.
Αναλυτικότερα ζητούνται:

1.Επείγοντα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έως τις 15 Μαΐου 2010. 
2.Υποστηρικτικά μέτρα για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων του 2010 και επιπλέον μέτρα που θα υιοθετηθούν έως τα τέλη του 2010
3.Επιπλέον μέτρα που θα υιοθετηθούν έως το 2012.
Η Ελλάδα καλείται να παρουσιάσει, μέχρι το τέλος Μαΐου, δύο εκθέσεις στην Κομισιόν. Η πρώτη, μέχρι τις 16 Μαρτίου, θα αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των δημοσιονομικών στόχων για το 2010. Η δεύτερη. η οποία θα υποβληθεί έως τις 15 Μαΐου, θα περιγράφει τα μέτρα πολιτικής που απαιτούνται για τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου. Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα υποβάλλει τριμηνιαίες αναφορές.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για τη μη επίτευξη των στόχων του προγράμματος σταθερότητας, θα πρέπει στις 16 Μαρτίου να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Τέλος η Ελλάδα καλείται  να εφαρμόσει "το συντομότερο δυνατόν”  (μέσα στο 2010) πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με συγκεκριμένα μέτρα για τους μισθούς, τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τις αλλαγές στο σύστημα υγείας και το δημόσιο τομέα, το επιχειρηματικό περιβάλλον, την παραγωγικότητα αλλά και την αύξηση της απασχόλησης.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: