Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

E.E.K-Kάτω το πρόγραμμα “σταθερότητας και ανάπτυξης” · Γενική Απεργίας Διαρκείας ·Για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.Όλοι στην απεργία της 10 Φεβρουαρίου!


Kάτω το πρόγραμμα 
“σταθερότητας και ανάπτυξης” 
·       Γενική Απεργίας Διαρκείας
·        Για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση

 Όλοι στην απεργία της 10 Φεβρουαρίου!
 
Το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση στην «πράσινη» κυβέρνηση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστών και στους γύπες των διεθνών αγορών, ενάντια στο πρόγραμμα “σταθερότητας και ανάπτυξης”
   Mε στόχο την σταθεροποίηση της οικονομίας τους και την έξοδο από την ευρω-επιτήρηση, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωρά σε νέες φορο-ληστρικές επιδρομές, μειώσεις μισθών-συντάξεων, πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο, ανοίγοντας το δρόμο στην παραπέρα απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των εργατικών κεκτημένων και των ελευθεριών και δικαιωμάτων, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. 
    Αυτά είναι τα “δίκαια” μέτρα του ΠΑΣΟΚ την ώρα που η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού φέρνει μαζική ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια και κοινωνικό αποκλεισμό, την ώρα που. τράπεζες, υπηρεσίες και βιομηχανίες βρίσκονται στο χείλος της αποδιοργανώνοντας τον κοινωνικό ιστό και αναπαράγοντας διαρκώς την κοινωνική ασφυξία. 
    Μία στις πέντε εργατικές οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένας στους δύο συνταξιούχους ζει με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Ένας στους τρεις εργάτες είναι μερικώς απασχολούμενος και εν δυνάμει άνεργος. Ο στρατός των ανέργων και από κάθε κοινωνικό κεκτημένο αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς δίπλα σε εργαζόμενους που κι αυτοί βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται. 
     Οι προσπάθειες των καπιταλιστών να βρουν διέξοδο από την κρίση διαμέσου κυρίως της κρατικής χρηματοδότησης τραπεζών και επιχειρήσεων έχουν πέσει στο κενό.
      Η μόνη μέθοδος που απομένει στην κυβέρνηση είναι νέα μέτρα αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων από τη μια μεριά και η βία και η κρατική καταστολή από την άλλη.
      Πίσω από την «επείγουσα ανάγκη» να σωθεί η οικονομία, βρίσκεται η εναγώνια προσπάθεια της αστικής τάξης να πετύχει την πλήρη αναδιοργάνωση των κοινωνικών σχέσεων σε βάρος της εργασίας.
      Στις 10 Φεβρουαρίου με όπλο την απεργία να δοθεί μια μαζική ταξική εργατική απάντηση στην κυβέρνηση, τα αφεντικά αλλά και στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. 
      Την ίδια στιγμή που η κοινωνική κρίση χτυπά “κόκκινο”, οι σημερινές ηγεσίες του “επίσημου συνδικαλισμού” εμφανίζονται όσο ποτέ πρόθυμες να υπηρετήσουν τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αρκούμενες είτε σε μια απεργία-φωτοβολίδα (ΑΔΕΔΥ), είτε σε “διαβούλευση” με την κυβέρνηση (ΓΣΕΕ), είτε σε κομματικές παρελάσεις (ΠΑΜΕ)
       Η αυτοργάνωση της εργατικής τάξης είναι ο μόνος άξονας της οργάνωσης του αγώνα της ενάντια στα μέτρα Παπανδρέου-Τρισέ-Δασκαλόπουλου. Όχι στη “δημόσια διαβούλευση” για εργασιακό-ασδαλιστικό. Επιτροπές δράσης πρέπει να δημιοργηθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδής και σε κάθε συνοικία και να συντονιστούν πανελλαδικά για την οργάνωση γενικής απεργίας διαρκείας.
       Ούτε ευρώ για τη χαμένη “διεθνή αξιοπιστία” του ελληνικού καπιταλισμού. Να καταργηθεί τώρα το εξωτερικό χρέος της χώρας στους διεθνείς Τοκογλύφους και να εθνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα,  η βιομηχανία και το εμπόριο κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
      Να απολυθούν οι καπιταλίστες και τα “golden boys” τους και όχι οι εργάτες. Λιγότερη δουλειά, μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά για όλους και όχι δουλεία. Πολιτογράφηση όλων των μεταναστών.
      Πανευρωπαϊκός εργατικός αγώνας για τη διάλυση της Ε.Ε. του κεφαλαίου, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικες Πολιτείες της Ευρώπης
     Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση, με τη δική της εξουσία και το δικό της  πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις



 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  ΕΕΚ-Τροτσκιστές / eek@ath.forthnet.gr / www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: