Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία: ποιοι συμμετέχουν και ποιοι όχι

Εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και νομαρχίες συμμετέχουν αύριο στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και τα νοσοκομεία όλης της χώρας, αφού απεργία έχουν εξαγγείλει γιατροί και νοσηλευτές.
Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί καθώς και το προσωπικό των ΤΕΙ.

Κλειστό θα παραμείνει από τις 10 το πρωί το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τα αυτοκίνητα, αφού έχουν προγραμματιστεί πορείες.
Την ίδια ώρα στον Πειραιά, λόγω πορείας του ΠΑΜΕ, κλειστή θα παραμείνει η περιοχή γύρω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Μέσα μαζικής μεταφοράς
Λεωφορεία - Μετρό

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα κυκλοφορήσουν μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Μοναδική εξαίρεση ο Προαστιακός, στον οποίο θα γίνουν κυλιόμενες στάσεις εργασίας.
Αερομεταφορές
Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τα αεροδρόμια της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
ΟΣΕ
Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αύριο και μεθαύριο, εξαιτίας των τριών τρίωρων στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το πάγωμα των μισθών, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη, όπως αναφέρει η ΠΟΣ, απαξίωση του ΟΣΕ.
Προαστιακός
Πραγματοποιεί στάσεις εργασίας: 06:00 - 09:00, 14:00 - 17:00, 22:00 - 01:00
ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: