Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Πατριδογνωμόνιο-Λιάνα Κανέλλη:Οι πατρίδες μας, χωράφια τους ποτέ!


H είδηση δεν πρόκειται ούτε να σχολιασθεί ούτε ν' αναλυθεί στο επίπεδο καν του βάρους των φιμωμένων απ' τα ΜΜΕ αγροτών που αντέχουν. Και θέλει η «είδηση» το ΝΑΤΟ να είναι ελλειμματικό κατά 600 τόσα εκατομμύρια δολάρια!!! Οπότε να 'σου πεδίο δόξης λαμπρό για τον υπουργό μας Εθνικής Αμυνας, ο οποίος στην επικείμενη διάσκεψη των ΝΑΤΟικών ομολόγων του πρέπει να... υπερασπισθεί την πατρίδα, φροντίζοντας να καλυφθεί η τρύπα του ΝΑΤΟ.
Ακούγεται απίστευτο κι όμως αληθινό να τολμούν ν' ανοίγουν συζήτηση για τα οικονομικά τους οι μακελάρηδες των λαών και οι ψεύτες σαν τον Ομπάμα που επαυξάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες τις δυνάμεις τους στο Αφγανιστάν. Είναι οι ίδιοι που έταζαν απόσυρση για να κερδίσουν τις εκλογές εκεί. Είναι οι ίδιοι εδώ, που πριν από τις δικές μας εκλογές πούλαγαν τα γνωστά αστικά φούμαρα περί ανακατανομής του πλούτου και «δικαιοσύνης» κι ήρθαν τώρα να πουλάνε τοις μετρητοίς γέρους, νέους, παιδιά, γυναίκες, εργαζόμενους κάθε απομεινάρι της πατρίδας σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό σε δανειστές που ανακηρύσσονται σε ευεργέτες επειδή καταδέχονται να μας εκμεταλλευτούν ως την υποδούλωσή μας.
Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, λέει ο λαός. Κι έχει δίκιο. Το 'μαθε αιώνες ως ξωμάχος, κυνηγημένος αγωνιστής. Αυτούς τους πατριδέμπορους, τους πατριδοκάπηλους, τους πατριδοληστές πρέπει να τους παγώσουμε ως το κόκαλο από το φόβο. Το φόβο του δίκιου που δεν πνίγεται αλλά στραγγαλίζει τον αδικούντα. Οι κινητοποιήσεις που αρχίζουν μαζικά με το ΠΑΜΕ στις 10 το μήνα, είναι οι πρώτοι ξεροί παγωμένοι βοριάδες στις ζεστές απ' το καυτό χρήμα τσέπες τους. Υστερα θα 'ρθουν καύσωνες λαϊκών αντιδράσεων, οργανωμένοι και με ουσιαστικό στόχο την ανατροπή της πολιτικής τους.
Σύντροφοι, η χώρα δεν είναι πια ανεξάρτητη. Ο λαός δεν είναι καν ελεύθερος, παρά μόνον για ν' αποφασίσει αν θα υποδουλώσει και τα δισέγγονά του στα συμφέροντά τους. Είμαστε η ίδια Ελλάδα των Ιμίων, του Ελσίνκι, του κειμένου της Κωνσταντινούπολης, του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας, της ελεύθερης αγοράς των μονοπωλίων και των αφεντικών πολυεθνικών. Αυτή η θηλιά του ευρωκύκλου με τα χρυσά αστεράκια είναι χειροπέδα που σφίγγει σ' έναν τράχηλο υποζύγιο της κάθε πιστωτικής κάρτας - δύναμης.
H κουβέντα που γίνεται για τον πατριωτισμό, τα σύνορα και τη λαθρομετανάστευση είναι ίδια με αυτήν που γινόταν και γίνεται απ' το '21 κι δώθε. Εθνικο-απελευθερωτικός αγώνας με τους κοτζαμπάσηδες άθικτους και συνάμα ταγούς δε γίνεται. Χωρίζεται η πατρίδα απ' το χωράφι. Τα σύνορα στον αέρα τα διαφεντεύουν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα και τα διαχειρίζεται μαζί μας κι ο εξ ανατολών κουμπάρος. Τα σύνορα στη θάλασσα πέρα απ' το ότι τα διαπραγματευόμαστε με τους Τούρκους, δεν τα ορίζουμε καν. Μια μεικτή ευρωενωσιακή «επιχείρηση» που λέγεται FRONTEX τα παραχώρησε με πρόσχημα τα πτώματα, τ' ανθρώπινα μεταναστευτικά ράκη σ' εκείνο τον κύκλο συμφερόντων που ως ΝΑΤΟ τα παράγει με εισβολές, πολέμους κι εξαγωγή της δικτατορίας του λευκού καπιταλιστικού ανθρώπου απ' άκρο σ' άκρο του πλανήτη. Οι πατρίδες μας χωράφια τους...
Δεν μπορεί να πιάνουν ακόμα και τη λέξη πατρίδα στο στόμα τους αυτοί που την εκχώρησαν στους ταξικούς συμμάχους τους αέρα, γη και θάλασσα, και το λαό λοιδορημένο, εξαπατημένο, φτωχό και χωρίς δικαιώματα στην οιονεί σύγχρονη δουλεία. Οχι συναίνεση στον εθνικό μαζικό αυτοακρωτηριασμό. Δικαιωμάτων - Κεκτημένων. Ιδιότητας του πολίτη. Ηθους του γνήσιου πατριώτη. Ελεύθερα σκεπτόμενου σύγχρονου Ελληνα. Στις 10 στους δρόμους του αγώνα. Για το λαό και την πατρίδα.

Λιάνα Κανέλλη-Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: