Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αποκλείει ο Αλέξης Τσίπρας συναίνεση σε σκληρά οικονομικά μέτρα

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε για λογαριασμό της παράταξής του συναίνεση σε σκληρά μέτρα για την οικονομία και προανήγγειλε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Μην μας ζητάτε όμως συναίνεση σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Μην μας ζητάτε συναίνεση σε οικονομικές πολιτικές που μας επιβάλλουν ξένοι οίκοι και τράπεζες, αυτοί δηλαδή που δημιούργησαν την κρίση και σώθηκαν από ζεστό κρατικό χρήμα πριν από ένα χρόνο. ΄
»Μη μας ζητάτε συναίνεση, στο όνομα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς, για σκληρά οικονομικά μέτρα. Δεν συναινούμε όταν το 21 % του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Όταν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι. Όταν οι αγρότες έχουν χάσει 25% του εισοδήματος τους σε μία δεκαετία και τώρα πάνε να τα χάσουν όλα.
»Μη μας ζητάτε συναίνεση στο πρόγραμμα σταθερότητας που πέρασε και δεν ακούμπησε από τη βουλή. Μπορεί να θέλετε να το κρύψετε. Σας λέμε όμως ότι δεν θα σας περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης για το πρόγραμμα σταθερότητας. Και θα υποχρεωθείτε ενώπιον του ελληνικού λαού και της βουλής, να εξηγήσετε όσα εξηγείτε σχεδόν κρυπτόμενοι στους διαδρόμους του Νταβός» είπε ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: