Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό


Πρέπει να γίνει σεισμός από τον εργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό. Όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατινάξει συθέμελα ό,τι έχει απομείνει στο οικοδόμημα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, κυριολεκτικά να σφαγιάσει όλες τις κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και να καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και στην αναζήτηση εργασίας ως τα βαθιά γεράματα. Από τα μέτρα της πλήττονται καίρια όλοι οι εργαζόμενοι, με μεγαλύτερα θύματα τις γυναίκες και τους νέους.
Η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης είναι μεγάλη και γενικευμένη και την επιβάλλει με πολλούς τρόπους. Το ίδιο και τη δραστική μείωση των συντάξεων. Στην ουσία αυτό που προωθείται με την αναλογική σύνταξη δεν είναι παρά ένα επίδομα πτωχοκομείου μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η κυβέρνηση χαρίζει τα τεράστια χρέη που έχουν επιχειρηματίες και κράτος προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ συνεχίζει να παραδίδει τα αποθεματικά στο έλεος των τραπεζιτών και του χρηματιστηρίου.
Προσθέτει 5χρόνια στις γυναίκες, επιβάλλοντας την εξίσωσή τους με τους άνδρες, αποδομεί το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών, επιβάλλει την αναζήτηση εργασίας ακόμα και μετά τα 67 με τον ωμό εκβιασμό μιας καλύτερης σύνταξης από αυτής του πτωχοκομείου. Αυτά είναι τα λεγόμενα κίνητρα για παραμονή στην εργασία. Ταυτόχρονα οι παροχές υγείας και η νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη παραδίδονται στο έλεος του εμπορευματοποιημένου και ελεγχόμενου από τις επιχειρήσεις τομέα υγείας και φαρμάκου.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν καμία από τις δικαιολογίες της κυβέρνησης, να μην φοβηθούν καμία από τις απειλές. Να μην παρασυρθούν από τις καθησυχαστικές και παραπλανητικές θεωρίες ότι δεν θίγονται τα ώριμα και κατοχυρωμένα δικαιώματα. Δεν μένει τίποτα όρθιο. Αυτά τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και καιρό, δεν πρέπει να περάσουν. Το κοινό αίτημα όλων των εργαζόμενων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, πρέπει να είναι καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, 5 χρόνια νωρίτερα για τις εργαζόμενες γυναίκες. Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, σύγχρονες ιατροφαρμακευτικές παροχές σε ένα αποκλειστικά δωρεάν, δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: