Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Αμείλικτα ερωτήματα για το φιάσκο στο Βύρωνα

Aμείλικτα ερωτήματα για τα παιδαριώδη λάθη και τις παραλειψεις που οδήγησαν σε άλλο ένα αιματηρό αστυνομικό φιάσκο στο Βύρωνα με θύμα εναν ανύποπτο 25χρονο εργάτη και πατέρα ενός βρέφους, ο οποίος έπεσε νεκρός στην ανταλλαγη πυρών μεταξύ αστυνομικών και αλβανών κακοποιών.
Οι αστυνομικές αρχές γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με αδίστακτους κακοποιούς, δραπέτες των φυλακών και μέλη της συμμορίας με τις βαριοπούλες που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών. Οι ίδιοι κακοποιοί είχαν πρωταγωνιστήσει πριν από ένα μήνα στην καταδίωξη στην Κόρινθο, όπου στην κυριολεξία γάζωσαν το περιπολικό. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ειχαν εντοπισει εδώ και δύο ημέρες το κρησφύγετό τους στο Βύρωνα και υποτίθεται ότι τους παρακολουθούσαν. Παρόλα αυτά, η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε μέρα μεσημέρι, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, χωρις να υπάρχει υποστήριξη από εκπαιδευμένους Εκαμίτες. Η "ενέδρα" στήθηκε από άνδρες του Τμήματος Διωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προστασίας, του τμήματος διαρρηκτών, όπως λέγεται.
Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν ελήφθησαν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των πολιτών, αφού υπήρχε μεγάλη πιθανότητα-όπως και έγινε- να σημειωθει μάχη. Επισήμως η αστυνομία λέει ότι η επιχείρηση δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά οι αστυνομικοί ...έπεσαν πάνω στους κακοποιούς. Αυτός ο ισχυρισμός ανατρέπεται όμως απο το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και δύο ημέρες τουλάχιστον ότι οι συγκεκριμένοι κακοποιοί κρύβονταν στο Βύρωνα.
Πάντως, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος χαρακτήρισε "πολύ επιτυχημένη" την επιχείρηση, αφού όπως είπε συνελήφθησαν δύο αδίστακτοι και επικίνδυνοι κακοποιοί. Να δούμε τι θα πει και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος δίνει συνέντευξη τύπου στις 12.30.


ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: