Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πρόταση!

Σύντροφοι του blog! Σας χαιρετώ. Αν και το αμελώ πολλές φορές να ξέρεται ότι δεν το ξεχνώ και όποτε μπορώ παρεμβαίνω. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι δεν έχουμε γνωριστεί ακόμη από κοντά!
Πρέπει να πω ότι το blog έχει κάνει καλή εντύπωση σε γνωστούς, φίλους και συντρόφους που ψάχνονται μέσω του διαδικτύου για ενημέρωση. Ξαφνιάζονται λίγο με το τίτλο και με το περιεχόμενό του, με βάση τη πραγματικότητα της αριστεράς, και ιδιαίτερα της στάσης του ΚΚΕ που αρνείται τη κοινή δράση ακόμη και σε ζητήματα που συμφωνούμε, είναι παράδοξο να υπάρχει blog που λέγεται ΚΚΕ4EVER και να προβάλει τις θέσεις και των άλλων κομμάτων της. Μάλλον είναι μοναδικό φαινόμενο. Νομίζω ότι ο στόχος των δημιουργών του, του διαλόγου, της αντιπαράθεσης και της προβολής των διαφορετικών απόψεων σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνεται. Πιθανόν να χρειάζεται βελτίωση, όπως η πιο ζωντανή αντιπαράθεση απόψεων, κάποιες στιγμές το επιχείρησα γράφοντας σχόλια σε κάποιες αναρτήσεις.
Θέλω να κάνω μια πρόταση. Τις τελευταίες μέρες άλλαξα κάποια πράγματα στο blog "Αντίσταση στις γειτονιές" μετά από παράπονα που μου εξέφρασαν αναγνώστες του.
Το βασικό παράπονο ήταν ότι ενώ μπαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα κείμενα χάνονταν λόγο της έκτασης του blog και γινόταν κουραστική η αναζήτησή τους.
Κάτι που νομίζω ότι συμβαίνει και εδώ.
Προτείνω λοιπόν να δοκιμάσετε την επιλογή του νέου τρόπου ανάρτησης των κειμένων που δίνει η blogspot στις ρυθμίσεις, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε ένα κομμάτι του κειμένου και μετά αν το επιλέγει ο αναγνώστης να το διαβάζει όλο. Πολλά κείμενα που "χάνονται" λόγω της συνεχούς ενημέρωσης (δεν σας προλαβαίνουμε Matrix και Red Star!) θα μπορούν να παραμένουν στη πρώτη σελίδα για μεγαλύτερο διάστημα. Ενώ τώρα στη πρώτη σελίδα φαίνοται 17 κείμενα με το νέο τρόπο θα μπορούν εμφανίζοται τα διπλά και περισσότερα χωρίς να αλλάξει η έκταση του blog.
Γενικά ο νέος τρόπος, όταν τον συνηθίσει κανείς, είναι πιο βολικός και δίνει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας των κειμένων, μόνο μεινέκτημά του είναι ότι δε μπορεί να κατεβάσει βίντεο από το αρχείο του. Από youtube κ.λπ. γίνεται.
Νά 'στε καλά σύντροφοι και θα συνεχίσουμε να τα λέμε. Κυρίως στους δρόμους και στους αγώνες.

1 σχόλιο:

Red Star είπε...

Εξαιρετική ιδέα σύντροφε να βάζουμε ένα κομμάτι του κειμένου ! Προτείνω να την εφαρμόσουμε άμεσα. Έχω στείλει email σε Matrix και Lisa.Ήδη ξεκινάω τις αναρτήσεις με τη νέα αυτή δυνατότητα.Μάλιστα θα ήταν ωραίο να έχουμε και νέους συντάκτες στο μπλογκ που να καλύπτουν άλλες θεματικές ενότητες στις οποίες δεν μπορούμε να είμαστε γνώστες εμείς (π.χ φοιτητικά θέματα, αγροτικά, θέματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας).Όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες.Πρέπει να πω ότι έχουμε αναγνώστες όχι μόνο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από την Κύπρο, Αγγλία,Γερμανία,Η.Π.Α και αλλού.Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα καταγραφής της προέλευσης των αναγνωστών μας (είμαι στατιστικολόγος οπότε με ενδιέφερε να δω και από που μας διαβάζουν),από τους 8.900 επισκέπτες μας το 12% περίπου είναι από το εξωτερικό και το υπόλοιπο 88% από τη Ελλάδα.
Συγκεκριμένα έχουμε 7.850 από την Ελλάδα , 417 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 128 από Η.Π.Α, 124 από Γερμανία,85 από Κύπρο, 51 από Γαλλία,33 από Ολλανδία, 30 από Βουλγαρία ,21 από Βέλγιο, 19 από Σουηδία, 15 από Πολωνία , 14 από Ιταλία, 12 από Καναδά, 11 από Ελβετία και 10 από Ισπανία.Οι υπόλοιποι είναι από άλλες 26 χώρες του κόσμου.