Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος


Με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν εκ νέου στις 24 Φεβρουαρίου. 

"Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν αυτήν την καταιγίδα των μέτρων και συμμορφωθούν στα κελεύσματα της κυβέρνησης, σε ένα χρόνο θα έρθουν χειρότερα", δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρέστη στη συγκέντρωση, καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν και να αδιαφορήσουν απέναντι στην εισοδηματική πολιτική για το Δημόσιο. 

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία τόνισε ότι "μας κήρυξαν τον πόλεμο, θα απαντήσουμε στο δρόμο με αγώνες. Θα απαντήσουμε ματαιώνοντας και την τελευταία προσδοκία τους: Να πεθάνουμε δουλεύοντας για τα αφεντικά".

Αύξηση στους μισθούς, τα ημερομίσθια και τις συντάξεις, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προστασία των ανέργων, κατάργηση όλων των "αντιασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων", δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ήταν τα μέτρα που πρότεινε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος των Συνδικάτων Κλωστοϋφαντουργιών, Ιματισμού και Δέρματος. 

Στη συγκέντρωση, την οποία χαιρέτισε και εκπρόσωπος των εργαζομένων στα προγράμματα stage, συμμετείχαν και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: