Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ- Αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα .Ένα δισ. ευρώ φιλοδοξεί να «αρμέξει» η κυβέρνηση από τα χαράτσια στους φόρους κατανάλωσης καυσίμων.


Στο ύψος του 1 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο φτάνουν τα πρόσθετα χαράτσια στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πάνω στα καύσιμα κίνησης που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό και τα οποία θα επιβαρύνουν επιπλέον το λαϊκό εισόδημα.
Πρόκειται για «νέο» αντιλαϊκό μέτρο «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης» που έρχεται να συμπληρώσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η αύξηση του ειδικού φόρου ακόμη και για το πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις αυξήσεις που ήδη μπήκαν σε εφαρμογή για τους ειδικούς φόρους στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.
Τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που καταγράφονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ξεκίνησαν από 2,6 δισ. ευρώ το χρόνο και με την τελευταία προσθήκη (ακόμη 1 δισ. ευρώ) φτάνουν σε 3,6 δισ. ευρώ το χρόνο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και ότι θα προχωρήσει σε ανάλογες παρεμβάσεις όποτε κριθεί αναγκαίο.
Οι σωρευτικές ανατιμήσεις ειδικών φόρων στις βενζίνες μόνο για τα τελευταία χρόνια (2006 - 2009) φτάνουν στο 38,5% με την τελευταία επί κυβέρνησης ΝΔ να διαμορφώνεται σε 14%, και να απογειώνει τον ειδικό φόρο από 296 ευρώ στο χιλιόλιτρο το 2006, σε 410 ευρώ μέχρι σήμερα! Στο αμέσως προσεχές διάστημα, σε εφαρμογή των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φορτώσει και τα νέα βάρη, προσθέτοντας ακόμη 20% πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί στη συνέχεια και ο ΦΠΑ. Από αυτό και μόνο το λόγο η τιμή της βενζίνης θα πάρει πάνω τουλάχιστον 10 λεπτά στο χιλιόλιτρο...

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: