Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ 7 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ . Καλούν σε ταξική απεργιακή συστράτευση. Στόχος, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να προκηρύξει απεργία στις 10 του Φλεβάρη με το σύνθημα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία - την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία»


Κάλεσμα προς όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 
13 Εργατικά Κέντρα και 7 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ώστε η δράση για την απεργία στις 10 του Φλεβάρη να ανοίξει πλατιά και αποφασιστικά, σε κάθε κλάδο, κάθε περιοχή, με οδηγό το σύνθημα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία - την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι τα νέα σαρωτικά μέτρα που δρομολογούν η κυβέρνηση και η ΕΕ, με τη συνδρομή των δυνάμεων του «ευρωμονόδρομου» και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν είναι προσωρινά, αντίθετα αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για τη σταθεροποίηση της οικονομίας των καπιταλιστών και την αποσταθεροποίηση της ζωής της εργατικής τάξης.
Το κείμενο υπογράφουν τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας, Ζακύνθου, Λάρισας, Μυτιλήνης, Σάμου, Κεφαλονιάς, Αγρινίου, Λευκάδας, Νάουσας, Ρόδου, Αρτας, Θεσπρωτίας και Κω. Επίσης, ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. Εχει ως εξής:
«Συνάδελφοι, η λαϊκή ρήση "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" πάει γάντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι εκατό πρώτες μέρες διακυβέρνησής του επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που άσκησε τα προηγούμενα πέντε χρόνια η ΝΔ. Σηματοδοτούν ότι και οι επόμενες μέρες και τα χρόνια θα είναι ακόμα χειρότερα για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, αν το εργατικό κίνημα δεν ανακόψει αυτή την πορεία.
Οι χιλιάδες απολύσεις, η νέα αντιασφαλιστική βαρβαρότητα, η νέα φορολογική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η μείωση μισθών και ημερομισθίων, τα άγρια χαράτσια από τα διόδια έως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, είναι μόνο ορισμένες πλευρές της χειρότερης επίθεσης των τελευταίων 10ετιών που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι της χώρας μας.
Η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της ηγεσίας της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σε στενή συνεργασία με τα "γεράκια" της ΕΕ, προσπαθεί να επισπεύσει και να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα των μέτρων που προωθεί. Ολοι μαζί προωθούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, δηλαδή της σταθεροποίησης της οικονομίας των καπιταλιστών από τη μια και από την άλλη την αποσταθεροποίηση και το κουρέλιασμα της ζωής της εργατικής τάξης.
Τρομοκρατούν με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, ελλείμματα που τα δημιούργησαν οι δικές τους πολιτικές που αβαντάριζαν και αβαντάρουν το μεγάλο κεφάλαιο για να ανατρέψουν ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, το κουτσουρεμένο σύστημα Υγείας.
Φουσκώνουν τα μυαλά του λαού για δίκαιο φορολογικό σύστημα, για να αποδεχτούμε μεγαλύτερη εκμετάλλευση με την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, για να μας πείσουν να μαζεύουμε τις αποδείξεις από τα κουλούρια και αυτοί τα λεφτά μας τα δίνουν στο κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση του. Την ίδια στιγμή τα κέρδη του κεφαλαίου τα φορολογούν με 25%.
Πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους με συμβάσεις stage για να στείλουν τζάμπα "κρέας" στους εργοδότες, να επισπεύσουν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Συνάδελφοι, δε χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για βάρβαρη πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Είναι μέτρα που θα κάνουν πολύ δυσκολότερη τη ζωή μας τις επόμενες δεκαετίες. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν τα παίρνουν γιατί παρέλαβαν χάος από τη ΝΔ, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα, αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να τα επιταχύνουν και να τα επιβάλουν με τη φωτιά και το σίδερο.
Η εργατική τάξη δεν έχει άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα.
Η απάντηση σε αυτή την πολιτική είναι μία, η ενιαία ταξική μαζική απάντηση της εργατικής τάξης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ολοι εμείς, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, έχουμε ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Φλεβάρη.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να στρατευθούμε αποφασίζοντας όλοι απεργία για τις 10 του Φλεβάρη. Το θέλουν και το απαιτούν οι εργαζόμενοι, το επιβάλλει η αγριότητα της επίθεσης που δέχεται η τάξη μας.
Οδηγός μας το σύνθημα ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: