Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

«Γάζωσαν» το πούλμαν της ομάδας Τρεις οι νεκροί του Τόγκο από την ένοπλη επίθεση και απόσυρση από το Copa Africa


Η εθνική του Τόγκο αποφάσισε να αποχωρήσει από το Copa Africa, ύστερα από την ένοπλη επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της ομάδας την Παρασκευή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού. Μάλιστα, το Σάββατο, ανακοινώθηκαν δύο ακόμα θάνατοι, του βοηθού προπονητή και ενός εκ των εκπροσώπων Τύπου, φτάνοντας στα τρία θύματα.

Την είδηση επιβεβαίωσε, ένας εκ των τερματοφυλάκων της ομάδας, ο Κόσι Αγκάσα, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ραδιοφωνικό σταθμό France-Info. Παράλληλα, είπε ότι ένας από τους τερματοφύλακες της δεύτερης ομάδας είναι σοβαρά τραυματίας και χρειάστηκε η επείγουσα μεταφορά του σε νοσοκομείο της Νοτίου Αφρικής.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός RMC, φιλοξένησε δηλώσεις προπονητή και παικτών για την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του Τόγκο και παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ μετά από αυτό...».

Μάλιστα η ομοσπονδία του Τόγκο προσπάθησε να παρακινήσει και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου (Γκάνα, Μπουρκίνα Φάσο και Ακτή Ελεφαντοστού) να αποσύρουν τις συμμετοχές τους.

Από την πλευρά της, η FIFA εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και τόνισε ότι θα περιμένει πλήρη έκθεση από την αρμόδια επιτροπή της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, η αποστολή του Τόγκο πήρε τον δρόμο της επιστροφής από την Ανγκόλα, καθώς οι παίκτες επιθυμούσαν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους το γρηγορότερο δυνατόν.

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, η οργανωτική επιτροπή του Copa Africa δήλωσε ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς είχε ζητηθεί ρητά από τις αποστολές των ομάδων να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Ανγκόλα, ενώ το Τόγκο ήταν το μόνο που ρίσκαρε παρακούοντας την εντολή της.

ΠΗΓΕΣ:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: