Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, με 82 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού


Διαψεύδονται οι πληροφορίες για τον εντοπισμό επιζώντων στο σημείο όπου συνετρίβη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Προς το παρόν έχουν εντοπιστεί οι σοροί δέκα θυμάτων.
«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει δέκα πτώματα στον τόπο της συντριβής ανοικτά των ακτών του Ναάμεχ, (912 χιλιόμετρα) νότια της Βηρυτού» δήλωσε εκπρόσωπος του λιβανικού υπουργείου Αμυνας.
Νωρίτερα, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι εντοπίστηκαν επτά επιζώντες. Όμως, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Γκίρμα Βακέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι επικοινώνησε με τις λιβανικές αρχές και ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας, ο Γκ.Βακέ απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες που να οδηγούν «προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Πρόκειται για ένα οδυνηρό δράμα, ένα τραγικό γεγονός. Δεν θα φεισθούμε προσπαθειών για την ανεύρεση επιζώντων. Εκφράζουμε τη συμπόνοια μας προς τις οικογένειες όσων επέβαιναν στο αεροσκάφος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν, σημειώνοντας:

«Οι νοσοκομειακές και ιατρικές ομάδες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, μαζί με εκείνους οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την ενημέρωση των οικογενειών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι τρομακτικές, αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη».


Στην Αντίς Αμπέμπα, η αεροπορική εταιρεία Ethiopian Airlines ανακοίνωσε ότι απέστειλε ομάδα ερευνητών στο Λίβανο για τον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής του αεροσκάφους της. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων μετέχουν, επίσης, ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό του Λιβάνου, η στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, καθώς και ελικόπτερο της κυπριακής αστυνομίας. Σε επιφυλακή για να προσφέρουν βοήθεια, εάν τους ζητηθεί, βρίσκονται και οι δυνάμεις του βρετανικού στρατού.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, με 82 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Οι 54 από τους επιβάτες ήταν Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες, Βρετανοί, Καναδοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Ιρακινοί και Σύροι υπήκοοι. Μεταξύ αυτών ήταν και η σύζυγος του Γάλλου πρεσβευτή στη Βηρυτό, Ντενί Πιετόν, Μάρλα. 
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν κοντά στις ακτές της χώρας. Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού δήλωσε ότι τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη.





ΠΗΓΗ:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: