Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Κλήση σε απολογία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από το «2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής


Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Υπουργό Δικαιοσύνης
Στο «2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν πέντε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου από τα πολυκαταστήματα «Τζάμπο».
Πρόκειται για σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μετά το 2002. Αναγορεύει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας  σε  ύψιστο θέμα ασφάλειας του κράτους και τη συνδικαλιστική δράση σε εχθρό της δημοκρατίας. Σύμφωνα μάλιστα με τη νέα δομή ασφάλειας της κυβέρνησης, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα υπαχθεί στην υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος και οι αγωνιστές που λαϊκού κινήματος θα μπορούν να διώκονται σαν να είναι μέλη σπείρας εγκληματιών.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν συνέχεια της γνωστής εγκυκλίου του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που συνεχίζει να αποτελεί βασικό έγγραφο στις δικογραφίες που έχουν ανοίξει για το «Τζάμπο» και που κατονομάζει ως έγκλημα τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση:
  • Ποια θέση παίρνει για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.
  • Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και να αποσυρθεί η εγκύκλιος Σανιδά.

Ο βουλευτής,Θανάσης Παφίλης









Δεν υπάρχουν σχόλια: