Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Μαζικός αγώνας για την ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας»

Οργή και αγανάκτηση διακατέχουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, όπως και όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Πλημμυρίζουν από θυμό για τη νέα αντεργατική λαίλαπα του «Προγράμματος Σταθερότητας» που προ­ωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και με στόχο να σαρώσει όσα δικαιώματα και κα­τα­κτή­σεις έχουν απομείνει. Τα επιτελεία της ΕΕ και του κεφάλαιου απαιτούν σαρωτικά μέτρα-σοκ σε όλα τα επίπεδα. Το «Πρόγραμμα Στα­θε­ρό­­τητας», σε συνδυασμό με τρομοκρατικά σενάρια («βουλιάζει η χώρα», «κα­ταρ­ρέ­ει η οικονομία» κ.ά.) και τη βο­ή­θει­α των ΜΜΕ, στοχεύει στην επιβολή συνθηκών εργασιακού και κοινωνικού με­σαί­ωνα.

Η περικοπή των επιδομάτων θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του ονομαστικού μισθού κατά 5-10%!!! Κάτι που συμ­βαί­νει για πρώτη φορά και παρά τις κάλπικες προεκλογικές κοκορομαχίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για “αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού” ή “πάγωμα” των μισθών. Και η μείωση στο πραγματικό εισόδημα (την αγοραστική δύναμη) θα εί­ναι ακόμη μεγαλύτερη αφού -παράλληλα- τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν διαρκώς, ενώ προ­ετοιμάζεται και νέα φοροληστεία με την αύξηση τόσο των έμμεσων όσο και των άμεσων φόρων. Πρόκειται συ­νο­λι­κά για δραματική μείωση του εισοδήματος με μόνιμες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Παράλληλα, προωθείται άμεσα μία νέα αντιασφαλιστική επιδρομή με στόχο την αύξηση των ορίων συ­ντα­ξιο­δό­τη­σης, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών. Η δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, η κατάργηση κάθε πρόωρης συνταξιοδότησης πριν το 65ο έτος, η αύξηση των ερ­γατικών ει­σφο­ρών μέσα και από την θέσπιση νέου φόρου, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης εντάς­σονται σ' αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, η κυβέρνηση επιχειρεί έναν ωμό εκβιασμό για την υπαγωγή των Δη­μοσίων Υπαλλήλων στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ, που θα σημάνει την κατάργηση του εφάπαξ, το πε­τσό­κομ­μα της επικουρικής σύ­νταξης και την χειροτέρευση των όρων περίθαλψης. Να απορρίψουμε αυτόν τον εκ­βιασμό!

Οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται. Η μονιμότητα χτυπιέται, με στόχο την κατάργησή της. Οι εργα­ζό­με­νοι των stage απολύονται, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν ανανεώνονται. Οι μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας των διαφόρων δουλεμπορικών συνεργείων επεκτείνονται. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μόνιμη πολιτική. Πάνω απ' τους μισούς οργανισμούς καταργούνται ή συγχωνεύονται. Η εντατικοποίηση της δουλειάς έρχεται «φυ­σι­ο­λο­γι­κά» μέσα από τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων (μία μόλις πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ έφτασαν το Φλεβάρη για να κάνουν μια κινητοποίηση, δίνοντας όλο το χρόνο σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ να προετοιμάσουν την επίθεση. Και όχι μόνο αυτό. Πάνε και χωριστά (στις 10 Φλεβάρη η ΑΔΕΔΥ, στα τέλη Φλεβάρη η ΓΣΕΕ). Δεν μας έφτανε η οργανωτική διάσπαση του ΠΑΜΕ, έχουμε τώρα και τους εργατοπατέρες να διασπούν και αυτοί τους αγώνες. Τη στιγμή, μάλιστα, που είναι ολοφάνερο ότι η έκταση και η σφοδρότητα της επίθεσης απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αντίσταση. Το ξεπέρασμα της συμβιβαστικής, υποτακτικής γραμμής των εργατοπατέρων είναι πλέον όρος για την απο­τε­λε­σμα­­τικότητα των αγώνων.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε το «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Είναι στο χέρι μας η απεργία στις 10 Φλεβάρη να δώσει το έναυσμα για μαζική αντίσταση και πάλη. Να πούμε όχι στους εκ­βι­­α­σμούς και την τρομοκρατία, να πούμε όχι στην αντεργατική επιδρομή που θέλουν να επιβάλουν τα επι­τε­λεία της ΕΕ και η κυβέρνηση, να πούμε όχι στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας.

  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 10:30 π.μ.

Ταξική Πορεία

Εκδήλωση της Ταξικής Πορείας

Με θέμα: «Μαζικός αγώνας για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας» και μπροστά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, η Ταξική Πορεία διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 5 Φλεβάρη, στις 6:30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: