Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Χαμενεΐ : Οι αρχές να κάνουν το καθήκον τους ενάντια στους ταραξίες Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν προτρέπει τις αρχές "να κάνουν το καθήκον τους ενάντια

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε την πολιτική καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων της 27ης Δεκεμβρίου και κάλεσε τις αρχές να "κάνουν το καθήκον τους ενάντια στους διεφθαρμένους και τους ταραξίες".
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι μεγάλες αντι-διαδηλώσεις που οργανώθηκαν τρεις ημέρες αργότερα από υποστηρικτές της κυβέρνησης, αποτελούν μία "τελευταία προειδοποίηση" προς την αντιπολίτευση.
"Οι εκπρόσωποι των τριών εξουσιών (εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής) είδαν τί θέλει ο λαός. Οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους μέχρι τέλους", είπε, εφιστώντας όμως παράλληλα την προσοχή των αρχών να αποφεύγουν κάθε παρεκτροπή. "Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του νόμου και κανένας δεν πρέπει να παίρνει τα πράγματα στα χέρια του", προειδοποίησε.
Υπολογίζεται ότι οκτώ άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχοσεΐν Μουσαβί στις 27 Δεκεμβρίου, κατά τον εορτασμό της σιιτικής επετείου Ασούρα.
Το βράδυ της Πέμπτης το αυτοκίνητο του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου και εκ των ηγετών της ιρανικής αντιπολίτευσης Μεχντί Καρουμπί δέχθηκε πυρά πυροβόλων όπλων στο Καζβίν του βορείου Ιράν, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα του κόμματός του Sahamnews.org, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: