Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Προκλητικό χτύπημα ακροδεξιών. Σε πεδίο μάχης μετετράπη η οδός Πανόρμου μετά από επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος μελών πολιτιστικού συλλόγου




Σε πεδίο μαχης μετετράπη η οδός Πανόρμου μετά από επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος μελών πολιτιστικού συλλόγου.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν στα μέλη του συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων την στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση κατά του ρατσισμού. Όπως είπαν τα θύματα, οι δράστες ήταν περίπου 40 και φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών.Αφού προκάλεσαν ζημιές στο χώρο που γινόταν η εκδήλωση και τραυμάτισαν μια γυναίκα, οι δράστες αποχώρησαν.
Στον χώρο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσήγαγαν 44 άτομα και τα οποία εξετάζονται για να διαπιστωθεί εαν συμμετείχαν στην εισβολή στο χώρο που γινόταν η εκδήλωση.
Πριν από τρεις ημέρες, πάλι συμφωνα με κατοικους της περιοχής, μέλη της «Χρυσής Αυγής» είχαν εισβάλει στα γραφεία του συλλόγου των Ανω Αμπελοκήπων είχαν απειλήσει τα άτομα που βρίσκονταν μέσα. Αποχωρώντας είχαν πετάξει προκηρύξεις κατά των μεταναστών.

Πηγή:www.ethnos.gr
Σπύρος Κουντούρης
skountouris@pegasus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: