Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Παπαρήγα: «Αν φύγετε από τα μπλόκα τα έχετε χάσει όλα». Για εμπαιγμό της κυβέρνησης έκανε λόγο η γ.γ. του ΚΚΕ καλώντας παράλληλα τους αγρότες να μείνουν αμετακίνητοι στα μπλόκα.





«Κρίσιμο διήμερο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις» χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα την Κυριακή και τη Δευτέρα μιλώντας στους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Αλαμάνας, στο 210 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, κατά την διάρκεια επίσκεψής της. Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους αγρότες, ενώ παράλληλα τους κάλεσε να μη μετακινηθούν από τα μπλόκα τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
«Αν φύγετε από τα μπλόκα τα έχετε χάσει όλα» ανέφερε και χαρακτήρισε τον διάλογο «προσχηματικό», υπογραμμίζοντας ότι «τα αιτήματα είναι γνωστά στην κυβέρνηση και στο υπουργείο. Το μόνο που μένει είναι να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα αιτήματα». Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που όπως είπε «είναι ενσωματωμένη στις επιταγές και επιλογές της Ε.Ε.» και κάλεσε τους αγρότες να δυναμώσουν τους αγώνες του λαϊκού κινήματος για να ανατραπούν αυτές οι επιλογές.
«…Τις κινητοποιήσεις της πυροδότησε ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στους αγρότες…», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «απέτυχε ακόμα και με απειλές να εμποδίσει το φούντωμα των αγροτικών αγώνων». Παράλληλα χαρακτήρισε ως «κατάκτηση των αγροτών» την πρόσκληση του υπουργείου για συζήτηση, τονίζοντας ότι «είναι δική σας νίκη που αναγκάσατε το υπουργείο να σας δεχθεί χωρίς να φύγετε από τα μπλόκα» είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αλέκα Παπαρήγα στις κατηγορίες που απευθύνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΕ, λέγοντας: «Προσπαθούν να αποδώσουν στο Κ.Κ.Ε. εκείνο που κάνει η κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ωμή παρέμβαση στη δομή και τη λειτουργία του αγροτικού κινήματος» με το νομοσχέδιο για τις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«Οι δήθεν αλλαγές που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα είναι απροσχημάτιστη παρέμβαση στο αγροτικό κίνημα» υπογράμμισε με έμφαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας της απευθυνόμενη στους αγρότες και εξήγησε ότι «βασική επιταγή της κυβέρνησης, αλλά και της Ε.Ε. είναι να φύγουν από την παραγωγή και το αγροτικό κίνημα με έναν βίαιο τρόπο φτωχοί και μέσοι οι αγρότες για να δοθεί η δυνατότητα να απολαμβάνουν τις κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις οι μεγαλοαγρότες…».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κ. Παπαρήγα το ενέταξε στις προσπάθειες της κυβέρνησης «να δημιουργήσει νέα αναχώματα για το αγροτικό κίνημα» και επιτέθηκε ευθέως στις ηγεσίες των συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών τονίζοντας ότι «δεν εκφράζουν κανέναν, αλλά και ούτε μπορούν να ελέγξουν κανέναν όπως θα ήθελε η κυβέρνηση και η Ε.Ε».
Ζήτησε μάλιστα οι αγρότες να προασπίσουν την ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος υπογραμμίζοντας ότι «…η συγκρότηση και λειτουργία του αγροτικού κινήματος δεν την υπόθεση της κυβέρνησης και της βουλής και ούτε ρυθμίζεται με νόμους είναι αποκλειστική υπόθεση των αγροτών.


ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: