Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι αγρότες. 


Αγρότες από την Καρδίτσα στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Οι αγρότες κρατούν κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων, Ορμενίου, Προμαχώνα, Δοϊράνης, Εξοχής και Κρυσταλοπηγής. Κλειστή παραμένει επίσης η Εγνατία στον κόμβο της γέφυρας του Στρυμώνα και στη Χρυσούπολη, ο κόμβος της Νίκαιας στη Λάρισα, και η Αθηνών -Λαμίας σε Αλαμάνα, Κάστρο Βοιωτίας και Ελάτεια. 
Από σήμερα στο χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι παραγωγοί της Πελοποννήσου, καθώς στις 12μμ θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης. 

Σε διάλογο κάλεσε εκ νέου τους αγρότες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, αναφέροντας ότι "το αγροτικό δεν είναι διμερές ζήτημα, αλλά αφορά όλη την κοινωνία και όλους τους κοινωνικούς εταίρους".

Έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν δοθεί οι αγροτικές αποζημιώσεις υποστήριξε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης. 
Να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να σχηματιστούν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζητά από την αστυνομία ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

 

Για τον αποκλεισμό των συνοριακών σταθμών ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η γειτονική χώρα προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Η Σόφια επέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας στην πρέσβη της Ελλάδας από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της χώρας, για τα κλειστά σύνορα, μετέδωσε το δημόσιο κανάλι BNT.

Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: