Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ρατσιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους





Το μεσημέρι της Κυριακής 10/1, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την κίνηση  «Απελάστε το ρατσισμό» 7ου διαμερίσματος, 30 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα,  εισέβαλαν στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα τύπου:  «τέλος στη μετανάστευση», «φτάνει πια με τους μετανάστες» κλπ κι ύστερα σπατάλησαν μπόλικο σπρέι στους γύρω τοίχους. Αφού αποκάλεσαν τέλος, προδότες τους διοργανωτές, αποχώρησαν συντεταγμένα. Ένας μάλιστα από τους εισβολείς κινηματογράφησε με κάμερα τη δράση των ομοϊδεατών του και  μετά από λίγο ανέβασε με καμάρι το «έργο» του στο διαδίκτυο.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 12 και στο χώρο παρευρίσκονταν  πάνω από  20 έλληνες αντιρατσιστές και μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Ευτυχώς η ψυχραιμία που επέδειξαν οι παρευρισκόμενοι συντέλεσε  στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η προσέλευση για την εκδήλωση πάντως, συνεχίστηκε και μετά την επίθεση. Εννοείται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αντιρατσιστική διάθεση.
Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση βίας που έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο επιθέσεων του τελευταίου χρόνου (Ν. Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας κ.α). Παράπονα εξέφρασαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης και για τη στάση της αστυνομίας. «Νωρίς το πρωί, ήρθαν να μας ενημερώσουν ότι θα ήταν εκεί για την …προστασία μας» είπαν. «Κατά τη διάρκεια της επίθεσης όμως ήταν εξαφανισμένοι και η πρώτη τους απάντηση στη συνέχεια, ήταν ότι δεν είδαν κανέναν να εισβάλει στο χώρο». Κατόπιν αυτών, η κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» προσανατολίζεται σε νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας…
Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: