Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης


Η ουσία του προγράμματος σταθερότητας, δηλαδή του συμβολαίου που συνυπογράφουν κυβέρνηση-ΕΕ-πλουτοκρατία, έχοντας την συναίνεση της ΝΔ, είναι η εξής: Αξιοποιούν την κρίση, δηλαδή την αρρώστια του συστήματός τους, για να προχωρήσουν στον «ακρωτηριασμό» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Για να ανατρέψουν τις τελευταίες  κατακτήσεις πρώτα από όλα στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό και τους μισθούς, για να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Να διαμορφώσουν νέα διέξοδο αξιοποίησης των σωρευμένων κεφαλαίων με τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, με γενναιόδωρη κρατική χρηματοδότηση που θα οδηγήσει σε πρόσθετη φορολογική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Προωθούν μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και όχι στην σχεδιασμένη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
Πρέπει να αποτύχουν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα λαϊκά στρώματα δεν θα εξαπατηθούν ούτε θα φοβηθούν. Δεν θα δεχθούν να αιμορραγήσουν για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών εντός και εκτός της χώρας. Δεν θα παραδώσουν τα δικαιώματά τους, αντίθετα θα παλέψουν πιο αποφασιστικά για σταθερή εργασία, για πραγματικές αυξήσεις, προστασία των ανέργων, για σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.
Κανένας σεβασμός, καμία υπακοή στις συμφωνίες και τους στόχους της πλουτοκρατίας της ΕΕ και των κομμάτων της. Λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή του «ευρωμονόδρομου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: