Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα προς το Συμβούλιο της Ε.Ε σχετικά με την αποχή των κρατών- μελών της ΕΕ από το ψήφισμα για την καταδίκη της επιχείρησης δικαίωσης του ναζισμού





Την απαράδεκτη στάση όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σχετικά με το Ψήφισμα για την καταδίκη της επιχειρούμενης δικαίωσης του ναζισμού και την ηρωοποίηση όσων συμμετείχαν στα φασιστικά «Βάφεν SS» στις χώρες της Βαλτικής, και την όλο και πιο συχνή βεβήλωση αντιφασιστικών μνημείων, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση του Ευρωβουλευτή του, προς το Συμβούλιο της ΕΕ. Το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΚΚΕ,  καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ, με τη στήριξη όλων των κρατών μελών της ΕΕ - και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- οι οποίες απείχαν.
Η στάση που τήρησαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες, αποδεικνύει ότι ο αντικομμουνισμός, στον οποίο πρωτοστατεί η ΕΕ, πάει χέρι-χέρι με την ανοχή του φασισμού και την ηρωοποίηση των φασιστικών συμμοριών, προσβάλλει βάναυσα την αντιφασιστική πάλη και τις θυσίες των λαών της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Στις 18/12, λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση της Γεωργίας προβεί στην ανατίναξη αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταϊσι, κατατέθηκε στην Γ.Σ. του ΟΗΕ ψήφισμα που καταδικάζει την επιχείρηση δικαίωσης του ναζισμού που ακολουθούν ορισμένες χώρες της Ευρώπης και κράτη- μέλη της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές χώρες κ.α. που αναγορεύουν σε ήρωες τις φασιστικές συμμορίες των «Βάφεν SS», ενώ με κυβερνητικές αποφάσεις γκρεμίζουν και αποκαθηλώνουν μνημεία της αντιφασιστικής αντίστασης και νίκης των λαών. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ (127) ενώ το καταψήφισαν μόνο οι ΗΠΑ με στήριξη των 27 κρατών- μελών της ΕΕ που απείχαν.
Ερωτάται το Συμβούλιο: Η στάση αποχής της ΕΕ στο ψήφισμα αυτό συνιστά επιδοκιμασία και πράξη στήριξης της ηρωοποίησης και αποκατάστασης των φασιστικών συμμοριών και συνεργατών των ναζί- εγκληματιών πολέμου σε κάποια κράτη- μέλη της και άλλες χώρες της Ευρώπης; Επιδοκιμάζει η ΕΕ και το Συμβούλιο την κατεδάφιση των μνημείων της αντιφασιστικής νίκης σε κράτη- μέλη της και άλλες χώρες; Η άρνηση της ΕΕ να καταδικάσει την ηρωοποίηση των φασιστών εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας εντάσσεται στην ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης ναζισμού- κομμουνισμό;»  



Δεν υπάρχουν σχόλια: