Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για τα βασανιστήρια συλληφθέντων μελών της τούρκικης αριστερής οργάνωσης «Λαϊκό Μέτωπο» από την αστυνομία, στην πόλη Ερντινε (Ανδριανούπολη)


Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια συλληφθέντων μελών της τουρκικής αριστερής οργάνωσης «Λαικό Μέτωπο» από την αστυνομία στην πόλη Ερντίνε (Ανδριανούπολη). Παράλληλα εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι διαδηλωτές προς αλληλεγγύη των συλληφθέντων εμποδίστηκαν από την αστυνομία να εισέλθουν στο Ερντίνε,  καθώς και για τις σχετικές με την υπόθεση επιθέσεις παρακρατικών των Γκρίζων Λύκων.
Παράλληλα, το Τμήμα χαιρετίζει το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε προς τους διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και εκτιμά ότι η ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης είναι ένα παρήγορο σημάδι  αγωνιστικής αφύπνισης. Επισημαίνει ,δε, με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των συλληφθέντων πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις τους.

Τμήμα Δικαιωμάτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: