Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Στα μπλόκα των αγροτών η Αλέκα Παπαρήγα

Περιοδεία στα μπλόκα των αγροτών θα πραγματοποιήσει σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χθες στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «καλύτερα να είναι κλειστοί οι δρόμοι, παρά κλειστά τα σπίτια».

To σημερινό πρόγραμμα της περιοδείας της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Στις 14:00 θα επισκεφθεί το μπλόκο του Κάστρου, στις 15.30 θα συναντηθεί με τους αγρότες στο μπλόκο της Αλαμάνας, στις 17.30 θα βρεθεί στο μπλόκο των Μικροθηβών και τέλος στις 18:30 θα επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας.

Χθες στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες για την αγροτική πολιτική και στην Ν.Δ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε πολιτική ευθύνη εσείς και η ΝΔ, γιατί χρόνια τώρα, εφαρμόζετε πολύ καλά την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Πέραν της πολιτικής ευθύνης, έχετε και ηθική ωστόσο, γιατί κι εσείς, επιτρέπετε στα παπαγαλάκια σας να συκοφαντούν τους αγώνες της αγροτιάς. Μετά βίας μπορώ να συγκρατήσω την οργή μου.

Ακόμη ζήτησε να μην αντιμετωπιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ως παράνομες, κατά τις υποδείξεις του Θ. Πάγκαλου.Επίσης η κα Παπαρήγα πρότεινε την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, απαλλαγή της αγροτιάς «από τους μεγαλοβιομήχανους που της πίνουν το αίμα».

Τέλος Η κα Παπαρήγα, καταφέρθηκε εξάλλου και κατά του «ανήθικου διαχωρισμού» των αγροτών ανάμεσα σ’ αυτούς που το ασκούν κατά κύριο επάγγελμα και των υπολοίπων.«Αν πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες, να τους αλλάξετε τα φώτα. Αλλά από πού αντλείτε το δικαίωμα να απαγορεύετε σε κάποιον που δεν μπορεί να βγάλει το εισόδημά του, να γίνει σερβιτόρος, σκουπιδιάρης;» ρώτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.


Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: