Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΙΣΡΑΗΛ : Προκλητική αντικομμουνιστική ενέργεια

Να απαγορεύσουν στον πρόεδρο του «Χαντάς» (Μέτωπο για την ειρήνη και την ισότητα) και στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ, Μουχάμαντ Μπαράκε να συμμετάσχει σε διακομματική αντιπροσωπεία, που θα επισκεπτόταν το Αουσβιτς με την ευκαιρία της επετείου από την απελευθέρωσή του, αποπειράθηκαν οι ισραηλινές αρχές. Συγκεκριμένα δύο βουλευτές του κόμματος «Λικούντ» κατέθεσαν σχέδιο νόμου στην Κνέσετ που απαγορεύει σε κάθε βουλευτή που έχει προβεί σε δηλώσεις ενάντια στο Ισραήλ ή στα σύμβολά του, να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κοινοβουλευτική ή επίσημη αντιπροσωπεία.



O Mουχάμαντ Μπαράκε, στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ σε παλιότερη κινητοποίηση
Πρότειναν μάλιστα την άμεση ψήφισή του. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε μεν, αλλά δεν απορρίφθηκε κιόλας. Εκτός όλων των άλλων, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που στρέφεται ενάντια στους Ισραηλινούς κομμουνιστές, είναι ακόμη πιο προκλητικό γιατί, εκτός των άλλων, ως γνωστόν, το Αουσβιτς απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό.
Μ. Μπαρακέ: Βάζουμε το ρατσισμό σας στη γωνία
Ο Μπαρακέ κατήγγειλε την προσπάθεια απόδοσης της κατηγορίας του «αντισημιτισμού» στους αριστερούς, κομμουνιστές, άραβες, και μουσουλμάνους και πήγε στο Αουσβιτς. Σε δήλωση του στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τόνισε:
«Από τη στιγμή της δήλωσης της συμμετοχής μου στην προαναφερόμενη αντιπροσωπεία και έως τώρα προειδοποιούσα για την εκμετάλλευση και το εμπόριο που γίνεται στο ζήτημα του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, με στόχο να δικαιολογηθούν τα σημερινά εγκλήματα. Γι' αυτό δήλωσα στον πρόεδρο της Κνέσετ ότι θα συμμετάσχω μόνο στην πορεία που θα γίνει στο Αουσβιτς, η οποία αποτελεί και την κεντρική εκδήλωση, και όχι στις άλλες διαλέξεις ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα που εξυπηρετούν την πολιτική του Ισραήλ».

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αντίδραση κάποιων εθνικιστικών αραβοϊσραηλινών δυνάμεων, οι οποίες έστειλαν υβριστικά μηνύματα στον Μ. Μπαράκε, λόγω της συνεπούς του στάσης και της συμμετοχής του στην προαναφερόμενη εκδήλωση. Απαντώντας σ' αυτές τις κατηγορίες, ο ΓΓ του ΚΚ Ισραήλ, Μουχάμαντ Ναφάα, σημείωνε: «Ο ρατσισμός των σιωνιστών βρίσκεται στο ότι καταδικάζουν μόνο τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των εβραίων, ενώ εμείς καταδικάζουμε όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το ναζισμό ενάντια σε όλους τους λαούς. Αυτό εκφράζει τη συνεπή διεθνιστική μας θέση».


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: