Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ :«Προβλέψεις» βάσει συστήματος :Η επιβολή της αγοραίας λογικής του καπιταλισμού και στο λαοφιλέστερο άθλημα, είναι το «θερμοκήπιο» γέννησης και αυτού του φαινομένου


Ακριβής και ακριβές «προβλέψεις»
Τελευταία - ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - (χρονικά) αποκάλυψη, από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ήταν η εμπορία απόλυτων προγνωστικών έναντι υψηλής αμοιβής. Πιο συγκεκριμένα, ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα - σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα (Τρίτη 12/1) της αθλητικής εφημερίδας «Goalnews» - αφορά κινέζικη εταιρεία. Μεταξύ των προσφορών από τα... μέντιουμ και η αναμέτρηση της πρεμιέρας στο Κόπα Αφρικα, Αγκόλα - Μάλι.
Να θυμίσουμε πως ως το 78' το σκορ ήταν 4-0 υπέρ των διοργανωτών. Το ματς έληξε 4-4, με το Μάλι να σκοράρει δύο φορές στις καθυστερήσεις! Οπως λοιπόν αναφέρει το δημοσίευμα, η κινέζικη εταιρεία είχε προβλέψει το ακριβές σκορ... Οσοι πλήρωσαν 20.000 ευρώ έμαθαν την «πρόβλεψη» με mail ή με μήνυμα στο κινητό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη «πρόβλεψη» διαφημιζόταν ως απόλυτα εγγυημένη. Δηλαδή, αν δεν επαληθεύονταν ο πελάτης θα έπαιρνε πίσω τα χρήματα που είχε δώσει.
Οι υπηρεσίες της κινέζικης εταιρείας «συνήθως έχουν να κάνουν τα ασιατικά χάντικαπ, πλην όμως τον τελευταίο καιρό αφορούν και σε ακριβή σκορ. Για παράδειγμα, ολλανδική ιστοσελίδα πλήρωσε τα 20.000 δολάρια για το 4-4 στο εναρκτήριο παιχνίδι του Κόπα Αφρικα. Παράλληλα, την Κυριακή (10/1) η ίδια εταιρεία πρόσφερε έναντι 10.000 δολαρίων ακόμη ένα "απόλυτα εγγυημένο αποτέλεσμα" που ήταν το εκτός έδρας 3-0 της Μίλαν επί της Γιουβέντους».
Μάλιστα, έκανε και προσφορές. «Σε όσους αγόραζαν "πακέτο" τα δύο "σίγουρα" (αν έδιναν, δηλαδή, συνολικά 30.000 δολάρια) έδιναν "μπόνους" άλλες δέκα επιλογές ασιατικού χάντικαπ σε παιχνίδια της ίδιας ημέρας (Κυριακή 10/1)». Οι αγώνες αφορούσαν ματς από Ισπανικό, Αγγλικό και Ιταλικό πρωτάθλημα. Οπως επισημαίνει ο συντάκτης «για όσους έχουν αγωνία σχετικά με τα αποτελέσματα, όλα "πέρασαν"»...
>>>ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 
Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: