Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου


Εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος για τους επισκέπτες του είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου, καθώς -παρά τα μεταλλικά υποστυλώματα- τα οχυρωματικά τείχη καταρρέουν. Το ΚΑΣ ενέκρινε τις μελέτες για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αλλά ελλείψει χρημάτων, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού περιμένει τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
«Η εικόνα που εμφανίζει ο χώρος είναι απογοητευτική» είπε κατά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ η προϊσταμένη της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ιωάννα Δρακωτού, η οποία τόνισε πως οι επισκέπτες δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πινακίδα που τους παροτρύνει να μην απομακρύνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Σύμφωνα με τα
Νέα, δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα «που έχουν γίνει απόπειρες αυτοκτονίας από τον απότομο βράχο».
Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων -ιδιαιτέρως από την πλευρά της θάλασσας- και η διαμόρφωση διαδρομών με πινακίδες και παγκάκια.
«Σήμερα όλοι επισκέπτονται τον ναό του Ποσειδώνα. Δεν συνειδητοποιούν όμως πως υπήρχαν σπίτια, νεώσοικοι... Ήταν ένας οχυρωμένος οικισμός» εξηγεί η κ. Δρακωτού και τονίζει πως μέσω της ίδιας μελέτης θα επιχειρηθεί και η ανάδειξη του γειτονικού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος (500 μ. από τον ναό του Ποσειδώνα) που δεν τον επισκέπτεται κανείς.

ΠΗΓΗ www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: