Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο Μπλερ συνεχίζει να προκαλεί


Προκλητικός όπως πάντα εμφανίστηκε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εξάωρης κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής Τσίλκοτ, που εξετάζει τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ.
«Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής χωρίς το Σαντάμ Χουσεΐν», δήλωσε ο Τόνι Μπλερ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του τονίζοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ κάποια μυστική συμφωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους» και ότι θα το έκανε ξανά γιατί κατά τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ «εάν η 11η Σεπτεμβρίου δεν είχε συμβεί, η εκτίμησή μας θα ήταν διαφορετική. Ομως, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η άποψη η δική μας και των Αμερικανών άλλαξε δραματικά». Μάλιστα τόνισε ότι εάν ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν είχε απομακρυνθεί ο πλανήτης θα αντιμετώπιζε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση όπου το Ιράκ και το Ιράν θα ανταγωνίζονταν όσον αφορά την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά και τη στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων»! Πάντως, όπως αποδείχθηκε, το Ιράκ δεν είχε ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής, ενώ οι σχέσεις του με τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως την Αλ Κάιντα ήταν εχθρικές. Μάλιστα, ο Τόνι Μπλερ προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα - μην ξεχνώντας ουδεμία στιγμή το ρόλο του ως εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση - δηλώνοντας ενώπιον της επιτροπής ότι θα έκανε σήμερα πόλεμο με το Ιράν, αφού «συνεργάστηκε με την Αλ Κάιντα για να αποσταθεροποιήσουν το Ιράκ» και αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την περιοχή αλλά και τον πλανήτη!
Πάντως, ο Μπλερ αναγκάστηκε να φτάσει δύο ώρες νωρίτερα για την εξάωρη κατάθεσή του και εισήλθε στο κτίριο από μία είσοδο στην πίσω πλευρά με τη συνοδεία αστυνομικών με μοναδικό στόχο να αποφύγει τους διαδηλωτές που φώναζαν «Τόνι Μπλερ, εγκληματία πολέμου» κ.ά. Στην αίθουσα δε παρευρίσκονταν και συγγενείς των 179 Βρετανών στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Ιράκ.
Τόνυ Μπλερ-Ο "Εργατικός,Σοσιαλιστής" ,πρώην πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας με βαμμένα τα χέρια του με αίμα αθώων.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: