Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Στα Δίκτυα του Κόσμου










Αλληλεγγύη στην Κούβα


www.antiterroristas.cu
Ιστοσελίδα που παρέχει ειδήσεις, πληροφορίες και αναλύσεις σχετικά με την τρομοκρατία και τις επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας, καθώς και για τους πέντε Κουβανούς που είναι άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ για την υπεράσπιση της χώρας τους κατά της τρομοκρατίας. Διάφοροι φορείς συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο περιέχει περισσότερα από 200 άρθρα, ειδήσεις, φωτογραφίες, βίντεο καθώς και τα στοιχεία της έρευνας για την τρομοκρατία κατά της Κούβας.


Για τη διάσωση της γλώσσας Aymara



www.aymara.org
Η Aymara είναι η γλώσσα που ομιλείται από περίπου ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή της λίμνης Τιτικάκα. Ενημερωθείτε για τις προσπάθειες διάσωσης της γλώσσας που συνδέονται και με το συνεχή αγώνα των ντόπιων κοινοτήτων να κρατήσουν ζωντανές τις παραδόσεις τους ενάντια στην εξαφάνιση και τη λήθη. Η πρωτοβουλία βασίζεται στη συνεργασία με διάφορους φορείς, οργανισμούς και πανεπιστήμια, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του συλλογικού καθορισμού των αυτόχθονων πληθυσμών της Βολιβίας.


Ιστορική μνήμη και αναζήτηση της αλήθειας


www.reti-invisibili.net
Δίκτυο ιταλικών οργανώσεων που ασχολούνται με την ιστορική μνήμη και την αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης για πολλά αιματηρά γεγονότα της ιταλικής ιστορίας από τον πόλεμο μέχρι σήμερα. Τι συνδέει τα αθώα θύματα που σκοτώθηκαν από την αστυνομία, με τα νεοφασιστικά τάγματα και τις μαφίες; Δείτε στοιχεία που αποκαλύπτουν γεγονότα που είναι αόρατα για τους κατασκευαστές της επίσημης ιστορίας, πέρα από τις γιορτές και τις επετείους και ενάντια στην άρνηση της αλήθειας του κρατικού μηχανισμού.


Πηγή:www.epohi.gr

Δημήτρης Γκιβίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: