Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την νέα αντικομουνιστική επίθεση που εξελίσσεται στην Τσεχία


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αντικομμουνιστική επιχείρηση που εξελίσσεται σε μια ακόμη χώρα της ΕΕ, στην Τσεχία, με στόχο την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας αυτής (ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας). Πρωταγωνιστές αυτής της επίθεσης είναι ομάδα γερουσιαστών ενθαρρυμένων από τη στάση της κυβέρνησης που έχει θέσει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας.
Το νέο αντικομμουνστικό κρούσμα σε συνδυασμό με τις πρόσφατες απαγορεύσεις κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία, το μακρύ κατάλογο των αντικομμουνιστικών διώξεων στη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Ουγγαρία και άλλες χώρες της ΕΕ, διαμορφώνουν στην Ευρώπη ένα αντικομμουνιστικό κλίμα υστερίας και διώξεων. Σε αυτό καίρια συμβολή έχουν οι αποφάσεις της ΕΕ, τα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου και των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ.
Αυτές οι εξελίξεις αποκαλύπτουν την  ιμπεριαλιστική και βαθιά ταξική φύση της ΕΕ, την υποκρισία των υποστηρικτών της αστικής δημοκρατίας αλλά και το φόβο της αστικής τάξης απέναντι στο κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα. Η αντικομμουνιστική επίθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ιμπεριαλισμού με στόχο να σβήσει από την εργατική - λαϊκή συνείδηση, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, τη μόνη πραγματική διέξοδο από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Η νέα αυτή αντικομμουνιστική πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!
Αφορά όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Ο αντικομουνισμός δεν έχει στόχο μόνο τους κομμουνιστές, αλλά στοχεύει στην συνείδηση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίζονται στα όργανα της ΕΕ, για να φορτωθούν και τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση πλατιά καταδίκη της νέας αντικομμουνιστικής επίθεσης στη Τσεχία. Απαιτεί να αρθεί αμέσως τώρα η  απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας. Να σταματήσουν οι αντικομμουνιστικές διώξεις, απαγορεύσεις και  απειλές που προωθεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: