Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

H ζαρντινιέρα μας κυβερνάει-Ε.Ε.Κ



Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Αστυνομία, οι «προστάτες» εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση με τις μηχανοκίνητες ορδές της Ομάδας Δέλτα ενάντια στους διαδηλωτές και ιδιαίτερα στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Πλατεία Συντάγματος με παρολίγον μοιραίο θύμα μια αγωνίστρια του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΕΕΚ, την συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού.

Εντελώς απρόκλητα, με επικεφαλής ένα μοτοσικλετιστή της Ομάδας Δέλτα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΕΕΚ κι άρχισαν να ξυλοκοπούν τους πάντες με αποτέλεσμα 5 σύντροφοι, πέραν της σ. Αγγελικής, να πάνε νοσοκομείο με κατάγματα στα χέρια και θλάσεις στο κρανίο.. Ενώ η σ. Αγγελική έπεφτε αιμόφυρτη και αναίσθητη στο έδαφος, τα χτυπήματα από τα γκλομπ έπεφταν βροχή. Μόλις ο ιατρός Δημήτρης Γεωργίου έσκυψε να της δώσει πρώτες βοήθειες και δήλωσε την ιδιότητά του ο μοτοσικλετιστής φονιάς τον φιλοδώρησε με χτύπημα του γκλομπ στο κεφάλι και το μπράτσο, ξαποστέλνοντας κι αυτόν στο νοσοκομείο. Την αγριότητα του εν λόγω «προστάτη» το δείχνουν τα τραύματα στην σ. Αγγελική: με την μοτοσικλέτα της τσάκισε τον ώμο (συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας) και προκάλεσε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση( υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, όπως έδειξε η αξονική τομογραφία). Όταν ο σ. Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του ΕΕΚ και γιατρός ο ίδιος απαίτησε από τους επικεφαλής της επίθεσης να έρθει ασθενοφόρο για να μην πεθάνει η συντρόφισσα, εξυβρίστηκε χυδαία κι απωθήθηκε βίαια, ενώ ο επικεφαλής της επίθεσης των ΜΑΤ έλεγε σε ένα παρευρισκόμενο φωτορεπόρτερ που ζήτησε το ίδιο «Γιατί να έλθει ασθενοφόρο, για να το κάψουν οι αναρχικοί;» Το ασθενοφόρο τελικά ήρθε μετά ημίωρο περίπου λόγω των αστυνομικών μπλόκων.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Ιδού τώρα τι δήλωσε σχετικά και κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής: «Ήταν ατύχημα. Ήδη ο μοτοσικλετιστής έχει επισκεφτεί την κυρία που τραυματίστηκε. Κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο, ζήτησε συγνώμη και το θέμα έχει λήξει εκεί».
Ψέμα πρώτο: Δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονική επίθεση, όπως όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν. Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βιάζεται να βγάλει αθωωτική δικαστική απόφαση, πριν καν έρθει στο δικαστήριο η μήνυση που καταθέτουμε;

Ψέμα δεύτερο: Από το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου τα ραδιόφωνα λέγανε ότι ο «μοτοσικλετιστής έχει επισκεφτεί την κυρία και ζήτησε συγνώμη», ενώ αυτός εμφανίστηκε κατ’ εντολήν των ανωτέρων του το απόγευμα της ίδιας μέρας. Εξάλλου ήταν γνωστό στις αρχές ότι το ΕΕΚ είχε τον αριθμό της μοτοσικλέτας κι η ταυτότητά του δεν ήταν άγνωστη.
Ψέμα τρίτο: Ο «μοτοσικλετιστής» δεν κάλεσε το ασθενοφόρο. Το κάλεσε το ΕΕΚ, ενώ οι υπεύθυνοι της μηχανοκίνητης επίθεσης αρνήθηκαν να το κάνουν παρά τις επίμονες απαιτήσεις μας.

Ψέμα τέταρτο: Το θέμα δεν έχει λήξει ούτε δικαστικά- κατατίθεται μήνυση- ούτε ηθικά ούτε πολιτικά με μια υποκριτική συγνώμη για να βγει λάδι κι ο δράστης κι οι ηθικοί αυτουργοί, πρώτα-πρώτα ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης κι όσοι στείλανε τις μοτοσικλέτες πάνω στο πλήθος, εκσυγχρονίζοντας το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη σε δίτροχο.

Ένα ανάλογο ψέμα διέδωσαν τα παπαγαλάκια του υπουργείου για την επίσκεψη του υφυπουργού Βούγια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και την υποτιθέμενη «επίσκεψή» του στην σ. Κουτσουμπού. Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός δεν έγινε δεκτός αλλά αποπέμφθηκε από τον ίδιο τον γραμματέα του ΕΕΚ από το χειρουργικό ιατρείο όπου δίνονταν πρώτες βοήθειες στην σ. Αγγελική, με την επισήμανση : « Εσείς είσαστε με τους θύτες, εμείς είμαστε θύματα, δεν δεχόμαστε την υποκρισία σας. Η ζαρντινιέρα μας κυβερνάει ακόμα».
Με το όργιο καταστολής, τις 850 προαγωγές, τις διώξεις για κακούργημα με τον κουκουλονόμο Δένδια, τις δολοφονικές επιθέσεις των Ζητάδων και Δελτάδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου-Χρυσοχοϊδη- Τρισέ-Γιούνγκερ, στις πρώτες εβδομάδες της ύπαρξής της, έσκαψε ένα μεγάλο πολιτικό λάκκο ανάμεσα σ’ αυτήν και τον λαό. Πιστεύει ότι η σπρωξιά της οικονομικής χρεοκοπίας, και της αντιλαϊκής πολιτικής που απαιτούν οι «αγορές», η ΕΕ, το ΔΝΤ δεν θα την ρίξουν στον λάκκο που η ίδια ετοιμάζει; Θα την σώσουν τα παράσημα του Εφ Μπι Άι στον Χρυσοχοϊδη;



Δεν υπάρχουν σχόλια: