Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η μνήμη του Αλέξη θα φωτίζει τους αγώνες που έρχονται

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Ένα χρόνο πριν, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρη­γο­ρό­που­λου αποκάλυψε στα μάτια της νεολαίας το αδίστακτο πρό­­σω­πο του συστήματος. Και ξέσπασαν ο θυμός και η συσ­σω­ρευ­μένη οργή σε ασυγκράτητο ορμητικό χείμαρρο που πλημ­μύ­ρισε τους δρόμους όλης της χώρας. Και περ­πά­τησε η νεολαία στο δρόμο της αμφισβήτησης, της μα­ζι­κής αντί­στασης και της συλλογικής πάλης. Για να ανα­γεν­νη­θεί μέσα στο μεγάλο νεολαιίστικο ξεσηκωμό του πε­ρα­σμέ­νου Δεκέμ­βρη, η ελ­πί­δα των αγώνων.

Σαν τα λυσσασμένα σκυλιά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παράγοντες και απολογητές του συστήματος, σε πλήρη συγχορδία με τα κα­­λο­θρεμ­μένα ξεπουλημένα φερέφωνα των ΜΜΕ, όρ­μη­σαν για να ξεσκίσουν αυτήν την ελπίδα. Γιατί ένοιωσαν να απει­­λού­νται. Και έστειλαν τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» με χημικά, δακρυγόνα και συλλήψεις. Όμως η νεολαία δεν τρο­μοκρατήθηκε! Και κάλεσαν τα πρόθυμα «αριστερά» κοι­νοβουλευτικά δεκανίκια τους να υπερασπιστούν την αστική νομιμότητα. Όμως η νεολαία τούς ξεπέρασε! Και όλοι μαζί βάφτισαν την οργή της νεολαίας «τρομοκρατία» και την ίδια «κουκουλοφόρο». Όμως ο Δεκέμβρης αποτε­λεί πλέον ορό­ση­μο των σύγχρονων αγώνων του λαού και της νεολαίας. Προ­άγγελο των έντονων ταξικών ανα­με­τρή­σεων και παρα­τε­τα­μένων συγκρούσεων που θα γεννήσει η ολοκληρωτική επί­θεση και η βία του συ­στη­ματος. Φω­τί­ζει το δρόμο των εξε­γέρ­σεων που θα βαδίσει ο λαός και η νεο­λαία παλεύοντας για το δικαίωμα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος διαχειριστής της εξου­σίας του κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση στα δι­και­ώ­ματα του λαού και της νεολαίας, προχωράει στην ισο­πέ­δω­ση των κα­τα­κτήσεων και των όποιων παροχών. Φορ­τώ­νει την κρίση του συστήματος στις πλάτες του λαού, δρομολογώντας την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μό­νι­μης και σταθερής δουλειάς, της δημόσιας και δωρεάν εκπαί­δευσης.

Ενάντια σε αυτήν την πολιτική του συστήματος πρέπει να στραφεί ο λαός και η νεολαία, παλεύοντας για την ανα­τρο­πή της. Γιατί είναι αυτή η πολιτική που πετάει την νεο­λαία έξω από το σχολείο και τις σχολές, της παρέχει ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νες καταρτίσεις σε ιδιωτικά κολέγια, την προε­τοι­μάζει για φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό. Που προ­ω­θεί τον ερ­γα­σια­κό μεσαίωνα, που καθηλώνει και μειώνει τους μισθούς και καταργεί της ασφάλιση, που σπέρνει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Που δολοφονεί τα όνειρα της νεο­λαί­ας καθημερινά, που την οδη­γεί σε αδιέξοδα. Που στηρίζει τις μαζικές δολοφονίες μικρών παιδιών σε όλο τον πλα­νή­τη από τους ιμπεριαλιστές, που δολοφόνησε τον μικρό Αλέ­ξη, που δημι­ούργησε τις αιτίες που οδήγησαν στο Δε­κέμ­βρη.

Αυτήν την πολιτική περιφρουρούν οι μηχανισμοί κατα­στο­λής του κράτους. Στην εμπέδωσή της με τη βία αποσκοπεί η έντα­ση της κρατικής τρομοκρατίας, η θωρά­κι­ση του συ­στή­ματος με ΜΑΤ, πλαστικές σφαίρες, χα­φιε­δοκάμερες και τρο­μο­νό­μους. Γιατί ξέρει ότι ο λαός, η εργα­τιά, η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι για άλλες θυσίες. Για­τί περι­μέ­νει και προ­ε­τοι­μά­ζεται για τις ταξικές μάχες που θα δο­θούν, για τους νέους Δεκέμβρηδες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να μετατρέψουν, με τη μαζική συμμετοχή τους, το διή­με­ρο των κινητοποιήσεων στις 6-7 Δεκέμβρη σε εφαλτήριο νέων ανυποχώρητων και πα­ρα­τε­τα­μένων αγώνων. Καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη πάλη τους, να οικο­δο­μήσουν εστίες αντί­στα­σης στις γειτονιές και στους χώ­ρους δουλειάς. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συν­δικαλιστικές ηγεσίες που προ­ωθούν την υποταγή στο κε­φάλαιο και να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέ­ρια. Καλεί τη σπουδάζουσα και μαθητική νεολαία σε κοινό βη­ματισμό με την αγωνιζόμενη νεολαία της Γερ­μα­νίας, της Αυ­στρί­ας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Γαλ­λίας για την ανατροπή της εκπαιδευτικής αντι­μεταρ­ρύθ­μισης και την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκ­παί­δευσης. Με συνελεύσεις-απεργίες-διαδηλώσεις-κατά­λήψεις να γίνουν οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και οι σχολές κέντρα αγώνα της πάλης για την ανα­τροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολι­τι­κής του συστήματος. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμ­βά­λει το ΚΚΕ(μ-λ) με όλες του τις δυνάμεις. Προ­βάλ­λο­ντας την αναγκαιότητα της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της δη­μιουρ­γίας ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του λαού και της νεο­λαίας.

· Για να μην εκτονώνεται η οργή, αλλά να συγκροτείται σε πολιτική κατεύθυνση.

· Για να μην ενισχύονται οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες αλλά να στηρίζεται ο αγώνας.

· Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία δικαίου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12 στις 1.30 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΜΑΖΙΚΑ στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12


Δεν υπάρχουν σχόλια: