Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Εκδηλώσεις με σύνθημα "Το κλίμα μας καίει"


Εκδηλώσεις με σύνθημα "Το κλίμα μας καίει" σε διάφορες πόλεις και με κεντρικό συμβολισμό ένατύμπανο που θα χτυπάει τη μέρα αυτή σε κεντρικές πλατείες ως προειδοποίηση για τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής αλλά και ως κάλεσμα ενεργοποίησης για την προστασία του κλίματος έστω και στο 12 παρά 5'.οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12 ή ώρα.

Στην Αθήνα το τύμπανο θα χτυπάει πάνω στην πλατεία Συντάγματος από τις 12 το πρωί παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και εικαστικά δρώμενα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το συντριβάνι και να χτυπήσουν και αυτοί το τύμπανο για το κλίμα, φέρνοντας μαζί τους μουσικά όργανα, κρουστά, σφυρίκτρες, ποδήλατα κα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται το Σάββατο 12/12 στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλοκα. Μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου οι τοπικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποιούν δράσεις τοπικής κλίμακας σε διάφορες γειτονιές της χώρας. Ποδηλατική πορεία οργανώνεται την Κυριακή 13/12 στις γειτονιές των Πατησίων, Ν. Ιωνίας, Ηράκλειου, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων που θα ξεκινήσει στις 11.00 από τη βίλα Κλωναρίδη, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Δεν υπάρχουν σχόλια: