Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Τα αντικομμουνιστικά τρομοκρατικά μέτρα των Πολωνικών Αρχών, καταγγέλλει με Ερώτηση του προς το Συμβούλιο της Ε.Ε., ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας





Τη νέα αντικομμουνιστική πρόκληση της Πολωνικής κυβέρνησης να απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει  τη χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων, καταγγέλλει με ερώτησή του στο Συμβούλιο της Ε.Ε., ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας. Στην έξαλλη αντικομμουνιστική εκστρατεία που κλιμακώνει η ΕΕ,  στη προσπάθεια να συκοφαντηθεί και να σβηστεί από την μνήμη των ευρωπαϊκών λαών, αλλά και όλου του κόσμου, οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος έρχεται να προστεθεί άλλο ένα απαράδεκτο αντικομμουνιστικό μέτρο. Μετά την ποινικοποίηση της δράσης της Κομμουνιστικής Ένωσης Τσεχίας (ΚΕΝ), τις διώξεις εναντίον Κομμουνιστικών Κομμάτων και κομμουνιστών, την υιοθέτηση σειράς αντικομμουνιστικών νόμων σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες -μέλη της ΕΕ και την απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό και τον φασισμό από την ΕΕ, σειρά πήραν οι Πολωνικές Αρχές. Με τροποποίηση  του ποινικού κώδικα, η Πολωνική κυβέρνηση απαγορεύει και ποινικοποιεί τη χρήση κομμουνιστικών συμβόλων, απειλώντας με φυλάκιση έως και δύο ετών όποιον τα χρησιμοποιήσει.
Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της -κεντροδεξιών και κεντροαριστερών - ιδιαίτερα στις συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης, έχει σαν πρωταρχικό στόχο τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, το εργατικό και λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, παρόμοια μέτρα ενάντια στους κομμουνιστές είχαν λάβει και οι Ναζί, στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, και οι φασιστικές δικτατορίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Τα απαράδεκτα αυτά αντικομμουνιστικά μέτρα, που νομοθετούνται στους κόλπους της δήθεν δημοκρατικής και ελεύθερης ΕΕ, παραβιάζουν βάναυσα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες και προσβάλλουν τις θυσίες και τους αγώνες εκατομμυρίων κομμουνιστών και εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, αναφέρει τα ακόλουθα: 
«Νόμος είναι πλέον στην Πολωνία  η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, καθώς με αλλαγή στον ποινικό κώδικα και την υπογραφή του Προέδρου, Λεχ Καζίνσκι, θα θεωρούνται παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα. Πρόκειται για συνέχεια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, επιχειρεί την παραχάραξη της Ιστορίας και απαγορεύει ότι θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις  των λαών. Προκλητική ενέργεια με στόχο να διώξει ποινικά όσους  αντιστέκονται και παλεύουν  για ένα καλύτερο αύριο. Η τιμωρία προβλέπει χρηματικό πρόστιμο ή έως και δυο ετών φυλάκιση. Παρόμοια μέτρα είχαν λάβει και οι Ναζί στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε όλη την Ευρώπη και οι Φασιστικές δικτατορίες σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Με αυτά τα αντιδραστικά  μέτρα παραβιάζονται θεμελιώδεις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες, προσβάλλονται οι θυσίες και οι αγώνες εκατομμυρίων κομμουνιστών και εργαζόμενων που έπεσαν στη μάχη για τη συντριβή του Φασισμού- Ναζισμού.
Καταδικάζει  το Συμβούλιο αυτή  την αντιδραστική  απόφαση της  Πολωνικής κυβέρνησης και γενικότερα  τις διώξεις σε βάρος των  κομμουνιστών και γενικότερα των  εργαζομένων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: