Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Πρόβα σύγκρουσης στο Νεπάλ;


Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ (Μαοϊκό)*
Η Κυβέρνηση - μαριονέτα ενισχύει τις φασιστικές επιθέσεις
Την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009, με άμεση διαταγή του Υπουργού Εσωτερικών Μπιμ Ραουάλ, οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν ανεξέλεγκτα ενάντια σε ένα πλήθος 20.000 αθώων ανθρώπων στην Μπαλίγια της επαρχίας Καϊλάλι και τραυμάτισαν εκατοντάδες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Έχοντας χάσει την λαϊκή ανοχή, η αντι-πατριωτική και αντιλαϊκή κυβέρνηση – μαριονέτα του Νεπάλ έδειξε το πρόσωπο του φασισμού του 21ου αιώνα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ψεύδη σχετικά με το γεγονός. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες η Ένοπλη Αστυνομία και η Πολιτική Αστυνομία από τις επαρχίες Μπάνκε, Μπαρντίγια και Καντσανπούρ συγκεντρώθηκαν στη Μπαλίγια και το απόγευμα περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους πλημμυροπαθείς, άστεγους και ακτήμονες.

Η αστυνομία έκαψε τους καταυλισμούς τους, επιτέθηκε με τα γκλομπ, έριξε αναρίθμητα δακρυγόνα και άρχισε να κακομεταχειρίζεται γυναίκες και παιδιά. Βλέποντας τη συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας μαζεύτηκαν περί τους 20.000 διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν γι΄ αυτήν την αστυνομική βαρβαρότητα. Τότε και χωρίς καμία προειδοποίηση η αστυνομία χτύπησε στο ψαχνό.
Εκτός από τους 4 αναγνωρισμένους νεκρούς η αστυνομία χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά μια έγκυο γυναίκα. Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι οι φασίστες έκαψαν ζωντανά και ορισμένα παιδιά. Τα πτώματα των νεκρών μένουν στους δρόμους ενώ αρκετά άλλα πτώματα απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν από την αστυνομία.
Το ΕΚΚΝΜ θεωρεί ότι η σφαγή αυτή θυμίζει ανάλογες σφαγές στο Τζουγκέντι το Τζουτπάνι και άλλες περιοχές στο παλιό Νεπάλ. Η δολοφονική κυβέρνηση συνέχισε την δράση της αναζητώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο κατά τη διάρκεια της νύχτας πράγμα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Εκατοντάδες λαού τραυματίστηκαν στη διάρκεια της βάρβαρης και απάνθρωπης αστυνομικής καταστολής, από τους πυροβολισμούς και το κάψιμο των καταυλισμών. Η κυβερνητική εκδοχή ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τους ακτήμονες είναι τελείως ψευδής και εξωπραγματική. Το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Νεπάλ (Μαοϊκό) καταδικάζει με σφοδρότητα αυτήν την κυβερνητική εκδοχή.
Τη στιγμή που το ΕΚΚΝΜ, στο όνομα του Ενιαίου Εθνικού Λαϊκού Κινήματος, ετοιμάζει την Τρίτη Φάση του κινήματος με την απαίτηση να ακυρωθεί η αντισυνταγματική προεδρική απόφαση, να εγκαθιδρυθεί η κοινωνική κυριαρχία και να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα του λαού, οι κυβερνητικές ενέργειες δείχνουν ότι αυτοί ετοιμάζονται για την Προεδρική Εξουσία. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Επομένως το ΕΚΚΝΜ θεωρεί ότι αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση της Ειρηνευτικής Συμφωνίας. Θεωρούμε ότι αποβλέπει στη διάλυση της Συνταγματικής Συνέλευσης και στη διατάραξη της όλης ειρηνευτικής διαδικασίας καθώς και της διαδικασίας σύνταξης του Ομοσπονδιακού Συντάγματος της χώρας. Αυτό μας αναγκάζει να σκεφτούμε αν πρόκειται για μια γενική πρόβα για την εγκαθίδρυση της Προεδρικής Εξουσίας και την ώθηση της χώρας στο μιλιταρισμό και το φασισμό. Μήπως πρόκειται για μια ένδειξη παράτασης της ζωής της αντιδημοφιλούς φασιστικής κυβέρνησης μέσω της καταστολής του λαϊκού κινήματος; Μήπως πρόκειται για ένα σχέδιο εξάλειψης των πατριωτών επαναστατών που είναι αφοσιωμένοι στην κοινωνική αλλαγή της χώρας; Η σφαγή της Καϊλάλι έδωσε τροφή για πολλά σχετικά ερωτήματα και σκέψεις.
Σε απάντηση των κινήσεων αυτών του φασιστικού καθεστώτος το Λαϊκό Κίνημα κάλεσε σε απεργία στην περιοχή Θαρουάν στις 5 Δεκέμβρη 2009 και πανεθνική απεργία στις 6 Δεκέμβρη 2009. Το ΕΚΚΝΜ κάλεσε επίσης σε γενική απεργία στα κυβερνητικά γραφεία, τις επιχειρήσεις, τις μεταφορές, εκπαιδευτήρια, κλπ για να αντιταχτούν στις φασιστικές ενέργειες της κυβέρνησης – μαριονέτας.
* Η ανακοίνωση τύπου εκδόθηκε , με ημερομηνία 5 Δεκέμβρη 2009, εκδόθηκε από το υπεύθυνο τύπου του κόμματος Κρίσνα Μπαχαντούρ Μαχάρα και διακινήθηκε στο εξωτερικό από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: