Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη γιορτή της Κ.Ο. Αθήνας για τα παιδιά των μεταναστών


«Αυτές τι μέρες συνηθίζεται οι άνθρωποι να λένε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Εμείς τα λέμε με όλη  μας την καρδιά. Και αν θέλετε τα λέμε και με διαφορετικό τρόπο. Χρόνια πολλά λέει και ο Ομπάμα και η Μέρκελ και ο Μπράουν, χρόνια πολλά λένε και εκείνοι οι πρόεδροι και οι κυβερνήτες της χώρας μας και εύχονται καλή χρονιά και όλοι αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους, την πείνα, τους εμφύλιους, για την υποχρεωτική μετανάστευση και προσφυγιά που σας έχουν καταδικάσει. Εμείς τα εννοούμε ως εξής: Σας ευχόμαστε από καρδιάς τα παιδάκια σας να μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα, με υγεία, με τη δική σας φροντίδα αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Για εμάς αυτό το χρόνια πολλά και καλή χρονιά σημαίνουν και κάτι άλλο: Ξέρουμε τα βάσανα που έχετε εσείς ως μετανάστες αλλά και τα αδέρφια σας οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες εδώ στην Ελλάδα. Εμείς οι κομμουνιστές ξέρουμε και πού οφείλονται και ότι έχουν την ίδια αιτία. Για εμάς καλή χρονιά σημαίνει και καλοί αγώνες, δυνατοί αγώνες και για τους έλληνες αλλά και για εσάς που για εμάς είστε το ίδιο με όλους.
Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση είπε ότι έκανε ένα δώρο στους μετανάστες. Είπε ότι θα αναγνωρίσει τα παιδιά δεύτερης γενιάς, αυτά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ως ισότιμα με τα παιδιά των ελλήνων. Και εμείς το ζητούσαμε αυτό αλλά δεν μπορούμε να το χειροκροτήσουμε εύκολα και να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι γιατί από το ένα εκατομμύριο που είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα θα δώσει δικαιώματα, που θα δούμε και πώς ακριβώς θα τα δώσει, σε 150.000 έως 200.000 το πολύ. Δηλαδή τα 2/3 τα άφησε απέξω. Βεβαίως με τους αγώνες μας ξέρουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε γιατί αν δεν υπήρχε η πίεση ούτε αυτό θα γινόταν, ωστόσο εμείς απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ανθρωπιά για όλους τους μετανάστες και τα παιδιά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολη αλλά με την αλληλεγγύη μεταξύ μας που χρειάζεται, όχι με την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία αλλά με την αλληλεγγύη, και με τους αγώνες ελπίζουμε να την κάνουμε κάπως καλύτερη και σχετικά πιο εύκολη. Και πάνω απ' όλα θέλουμε αυτά τα παιδιά να μπορούν χαμογελούν και να χαίρονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: