Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η Βοσνία σκοπεύει να αναπτύξει το 2010 στρατιωτική μονάδα της στους κόλπους της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια ου Αφγανιστάν.


Η Βοσνία σκοπεύει να αναπτύξει το 2010 στρατιωτική μονάδα της στους κόλπους της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, που διοικείται από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα γνωστό από το βοσνιακό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Σχεδιάζουμε να στείλουμε μια μονάδα στους κόλπους της ISAF το επόμενο έτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του υπουργείου η Ούμα Σινάνοβιτς. «Οι στρατιωτικοί μας είναι έτοιμοι. Τώρα, μια πολιτική απόφαση πρέπει να ληφθεί για να καθοριστεί ο χρόνος» για την αναχώρηση της μονάδας αυτής, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Το υπουργείο Άμυνας θα υποβάλει σύντομα ένα σχέδιο για την αποστολή αυτή στην συλλογική προεδρία, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό, είπε η Σινάνοβιτς.
Δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών που η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία θα μπορούσε να στείλει στο Αφγανιστάν, όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί περίπου δέκα αξιωματικοί της από τις αρχές του 2009. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Nezavisne Novine», η προεδρία θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα τον Ιανουάριο. Η βοσνιακή μονάδα, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 100 στρατιωτικούς, μπορεί να ενταχθεί στο Αφγανιστάν στο τουρκικό, το γερμανικό ή το δανικό εκστρατευτικό σώμα, πρόσθεσε η πηγή.





ΠΗΓΗ:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: