Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την κατάθεση προσχεδίου του προϋπολογισμού & τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους υπο καθεστώς stage


 Για την κατάθεση προσχέδιου προϋπολογισμού:



Χθες η κυβέρνηση κατέθεσε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού αδιεξόδων. Δεν αντιμετωπίζει τα ελλείμματα αλλά τα κατανέμει στην κοινωνία. Δεν αναδιανέμει τον πλούτο, αφήνει ανέγγιχτους όλους όσοι κερδίζουν και έχουν μια κερδοφορία ιλιγγιώδη και το κυριότερο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απασχόλησης. Περιμένει να έρθει η άνεργη ανάπτυξη να λύσει τα προβλήματα.


Για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Χρειάζεται μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου, παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρειάζεται μια πολιτική που δεν θα φορτώνει τα ελλείμματα στην κοινωνία αλλά στους έχοντες και κατέχοντες. Αυτήν την πολιτική δεν την τολμάει η κυβέρνηση γιατί προϋποθέτει ρήξεις με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.


 Για τα stage:


Τα δυο κόμματα εξουσίας πρέπει να αισθάνονται ντροπή για το εργασιακό καθεστώς που ισχύει και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.


Χθες ρωτήσαμε τον υπουργό τι θα κάνει με τους 20.000 και πλέον νέους ανθρώπους που εργάζονται για πολλά χρόνια με προγράμματα ανασφάλιστης, κακοπληρωμένης εργασίας και μας απάντησε ότι από την μια σκλαβιά των προγραμμάτων stage θα τους οδηγήσει στην άλλη σκλαβιά, στην άλλη ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.


Τα stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα μπλοκάκια πρέπει να σταματήσουν. Αυτός ο εργασιακός Μεσαίωνας πρέπει να καταργηθεί. Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν βελτιώνεται, καταργείται.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: