Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ

«Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για να μάθουμε τι σκέφτεται η κυβέρνηση και να πούμε τι θέλουμε εμείς τους λέμε το εξής: Ή έχετε παντελή άγνοια ή είστε κουτοπόνηροι. Διότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του μιλούσε καθαρά ότι θα σφαγιάσει τα Ασφαλιστικά, τα Κοινωνικά Δικαιώματα-βεβαίως το έλεγε με κομψό τρόπο. Πολύ περισσότερο ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει όλες τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Έχει αποδεχτεί αυτά που λέει το «πρόγραμμα σωτηρίας» της ΕΕ. Αυτό που έχει υποστηρίξει το ΕΚΟΦΙΝ και το EUROGROYP.
Επομένως δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος. Νόημα έχει ο άμεσος αγώνας, να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Δεν διαπραγματευόμαστε τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι, διεκδικούμε να κερδίσουν οι εργαζόμενοι σε περίοδο κρίσης γιατί τα προαποφασισμένα μέτρα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα στην περίοδο της κρίσης».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατηγορία ότι το ΚΚΕ έκανε συμβολικές κινητοποιήσεις επι ΝΔ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
«Έχουν αμνησία. Ένα πράγμα έχω να πω: Λίγες μέρες μετά την άνοδο της ΝΔ στη κυβέρνηση προκηρύχθηκε απεργία το Μάρτη του 2004. Αλλεπάλληλες καταλήψεις στα υπουργεία, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Δεν κάνουμε τίποτα καινούργιο και εν πάση περιπτώσει αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποφύγει την ταξική πάλη, δεν είχε παρά να κάνει ένα πράγμα: Να αρνηθεί τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: