Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σύμμαχος της Αρόγιο ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή στις Φιλιππίνες;

Στο πολιτικό περιβάλλον της πρόεδρου των Φιλιππινών, Γκλόρια Αρόγιο, προσανατολίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το μακελειό 52 ανθρώπων που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε επαρχία στα νότια της χώρας.





H κεντροδεξιά πρόεδρος των Φιλιππίνων ,Gloria Macapagal Arroyo 




Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι αρχές βρήκαν τα πτώματα ακόμη έξι ανθρώπων, με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός να αυξηθεί από 46 σε 52 νεκρούς.

"Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της έρευνας, αυτούς που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν στη Σανιάγκ τους είχε σταματήσει πρώτα ομάδα ενόπλων συνδεδεμένη με τον δήμαρχο της Ντατού Ουνσάι", ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Λεονάρδο Εσπίνα.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της Ντατού Ουνσάι, είναι ο Άνταλ Αμπατουάν ο νεότερος, μέλος του κόμματος του οποίου ηγείται η Γκλόρια Αρόγιο. Είναι γιος ενός εξαιρετικά ισχυρού τοπικού πολιτικού, ο οποίος στήριξε την πρόεδρο στις τελευταίες εκλογές και θεωρείται πλέον από την αστυνομία ο υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για τη σφαγή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η απαγωγή των προσωπικοτήτων έγινε, ενώ πολλοί από αυτούς ετοιμάζονταν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές του για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο.
Μεταξύ των θυμάτων ήταν και 13 δημοσιογράφοι.
Η πρόεδρος της χώρας κήρυξε χθες δύο επαρχίες στο νησί Μιντανάο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: