Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η συνέπεια...- ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε


31/03/2004. Αυτά έλεγαν - κι αυτά έκαναν - το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Πάλευαν και απεργούσαν, μόλις 21 μέρες από την ανάδειξη της ΝΔ στην κυβέρνηση, και διεκδικούσαν πραγματικές αυξήσεις και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους. Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ πού ήταν;...

12/07/2005.Αυτά έλεγε - κι αυτά έκανε - το ΚΚΕ, όταν οι ΠΑΣΟΚικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ νομιμοποιούσαν τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.


19/10/2007.Αυτά έλεγε - κι αυτά έκανε - το ΚΚΕ όταν το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση «διαλογιζόταν» με την κυβέρνηση της ΝΔ για να οδηγησουν τα πράγματα στον «νόμο Πετραλιά.

Το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος πρωθυπουργού, διαμαρτυρήθηκε επειδή το ΚΚΕ - όπως είπε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών του δηλώσεων - εξήγγειλε τόσες κινητοποιήσεις όσες δεν είχε πραγματοποιήσει στα 5,5 χρόνια της ΝΔ... Μάλιστα, όποιο φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ θέλει να πιστοποιήσει ότι σέβεται την αποστολή που έχει αναλάβει, φροντίζει με Επομένως, το ΚΚΕ συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική του, πολιτική υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων, είτε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπές. Στην τακτική της λάσπης...
 ευκαιρία να επαναλαμβάνει την πρωθυπουργική ατάκα.


Φυσικά, το τι έκανε το ΚΚΕ στα 5,5 χρόνια της ΝΔ, το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Παπανδρέου. Για έναν πολύ απλό λόγο: Κάθε φορά που ο λαός κατέβηκε στους δρόμους - και δεν ήταν λίγες - το ΚΚΕ βρέθηκε με το λαό. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στο «απέναντι πεζοδρόμιο». Χωμένο στα τραπέζια των «διαλόγων» και των «κοινωνικών εταίρων», φροντίζοντας να υπονομεύει και να ναρκοθετεί τη λαϊκή αντίσταση και επιδιδόμενο στη συνήθη δικομματική δημαγωγία.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου, αντί να αναπαλαιώνει την ανήθικη συκοφαντία ότι «το ΚΚΕ κάνει πλάτες στη ΝΔ»
- χρησιμοποιεί, δε, την ίδια λάσπη κάθε φορά που δεν κρύβεται με τίποτα ότι το ΠΑΣΟΚ «διαφέρει» από τη ΝΔ όσο δυο σταγόνες νερό -
θα έπρεπε μάλλον να... ευχαριστεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Για παράδειγμα, η πρώτη μεγάλη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ και υποστήριξε το ΚΚΕ επί κυβέρνησης ΝΔ, ήταν στις 31 Μάρτη 2004. Δηλαδή μόλις 21 μέρες μετά από την επικράτησή της στις εκλογές της 7ης Μάρτη του 2004. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη πανεργατική του κινητοποίηση προχτές. Κάπου 50 μέρες, δηλαδή, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
Με άλλα λόγια, αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου, τότε, το ΠΑΜΕ τού έκανε μεγαλύτερο... «σκόντο», απ' ό,τι έκανε στον Καραμανλή.


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: